A negyedik bajnokit is behúztuk


A negyedik bajnokit is behúztuk
      Negyedik bajnoki mérkőzésünket is megnyertük, hiszen csapatunk 97–65 (22–18, 26–15, 20–17, 29–15) arányban diadalmaskodott a Kolozsvári U felett a Horia Demian Sportcsarnokban a női kosárlabda Nemzeti Liga A-csoportjának 4. fordulójában. A kincses városi együttessel huszonnegyedszer találkoztunk, és 21. győzelmünket könyvelhettük el ellenük.
 
      Jovana Pašić szerezte a Sepsi-SIC első és második kosarát is, a házigazdák pedig mindössze két percig tudták tartani a lépést. A folytatásban a Zoran Mikes irányította kosárlabdázók akarata érvényesült, sikerült az előnyüket fokozatosan növelniük, a második negyed végén többek között Ioana Ghizilă hárompontosainak köszönhetően, így a félidőben 15 ponttal vezettek.
 
      A harmadik játékrészben a csapatok több mint két percig nem találtak a gyűrűbe, majd a kolozsvári együttesnek sikerült megtörnie a jeget. A zöld-fehérek Kristina Higgins és Angelika Slamová kosaraival 24 pontra tornázták előnyüket, amit a hazaiaknak némiképp sikerült lefaragniuk. Néhány hibával kezdtük az utolsó felvonást, amit az ellenfelünk kihasználva 13 pontra csökkentette hátrányát, így vezetőedzőnk kénytelen volt időt kérni.
 
      Ezt követően magukhoz tértek a lányok, és minden szempontól uralták a mérkőzést, majd Anca Șipoș triplájának köszönhetően először sikerült 30 pontra növelnünk az előnyünket, végül pedig 32 egységgel bizonyultunk jobbnak. Negyedik bajnoki mérkőzésünket is megnyertük, így továbbra is hibátlanul a rangsor első helyén állunk. A festékben egyértelműen Higgins és Peyton Whitted uralta a játékot, továbbá figyelemre méltó, hogy csapatunk ellentámadásból 33 pontot szerzett, és a fekete-fehérek eladott labdáiból 31 egységet termelt.
 
Kolozsvár: Părău 12, Morse 24/6, Cenea 3, Napier 7, Begenisić 6. Cserék: Boț 6/6, Biszak 1, Ciciovan, Sfârlea, Irimieș, Ana, Orbán 6. Vezetődző: Carmin Popa.
Sepsi-SIC: Gödri-Părău 7/3, Ghizilă 15/9, Higgins 23, Pašić 11/3, Whitted 16. Cserék: Șipoș 3/3, Kovács 2, Demeter 2, Solopova 8, Slamová 10, Jankó, Ioachim. Vezetőedző: Zoran Mikes.
A Sepsi-SIC csütörtökön 19 órától a török Mersin BSB csapatát fogadja a Sepsi Arénában az Európa-kupa csoportkörének 2. fordulójában.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat