Tizenhét ponttal győztünk a Mersin BSB ellen


Tizenhét ponttal győztünk a Mersin BSB ellen
      A Sepsi-SIC nagyszerű játékkal, végig vezetve 87–70 (17–10, 20–16, 20–20, 30–24) arányú győzelmet aratott a török Mersin BSB felett a Sepsi Arénában az Európa-kupa csoportkörének második fordulójában. A fantasztikus szurkolótábor kiváló hangulatot varázsolt, hozzásegítve a zöld-fehér mezeseket idénybeli első nemzetközi sikerükhöz.
 
      A mérkőzés első kosarát Jovana Pašić szerezte, amire a vendégek Ashley Walker révén válaszoltak, azonban ezt követően több dobás kimaradt mindkét oldalon, majd Peyton Whitted kétpontosával átvettük a vezetést. Magabiztos és szilárd védelmünknek köszönhetően az ellenfelünk igazán megszenvedett támadásban, így a második játékrészt megelőzően hétpontos előnyt építettünk ki. A folytatásban a palánk alatt egyértelműen érvényesítettük akaratunkat, Angelika Slamová és Kristina Higgins játékának köszönhetően a szünetre 11 ponttal vezettünk (37–26).
 
      A harmadik felvonásban kiegyenlítettebb játékot produkáltak a csapatok, ám a török együttes csak három perc elteltével talált a gyűrűbe, a zöld-fehérek pedig ezt kihasználva tartani tudták előnyüket. Az utolsó tíz percben Annemarie Gödri-Părău és Marina Solopova sikeres hárompontosaival a Mersin BSB minden reménye elszállt a győzelemre. A török kosárlabdázók még egy utolsó hajrával próbálkoztak, azonban mindkét csapat többet hibázott, a házigazdák pedig megérdemelten győztek 17 ponttal.
 
      A Sepsi-SIC féltávról és a hárompontos vonal mögül is hatékonyabban dobott, továbbá a gólpasszok és a lepattanók terén is fölényesen jobb volt ellenfelénél, nem mellesleg a török csapat eladott labdáiból 18 pontot szorgoskodott össze. A hazaiak legeredményesebb játékosai Higgins és Solopova voltak: előbbi 21 pontja mellé 19 lepattanót is gyűjtött, utóbbi pedig 21 pontja mellé 7 asszisztot is kiosztott.
 
Sepsi-SIC: Pašić 6, Solopova 21/15, Gödri-Părău 14/3, Whitted 6, Higgins 21. Cserék: Ghizilă 2, Șipoș, Allen, Slamová 17/6, Kovács, Demeter. Vezetőedző: Zoran Mikes.
Mersin BSB: Yalcin 14/3, Petronyte 11, Cado, Mitchell 19, Walker 14/3. Cserék: Cigil 2, Talay 8/3, Korkmaz 2, Karatas, Yasa. Vezetőedző: Özlem Şencan.
A Sepsi-SIC vasárnap 19 órától a Szatmárnémeti VSK csapatát fogadja a Sepsi Arénában a női kosárlabda Nemzeti Liga A-csoportjának 5. fordulójában.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat