Egyértelműen jobbak voltunk a szatmári csapatnál


Egyértelműen jobbak voltunk a szatmári csapatnál
A címvédő Sepsi-SIC 93–54 (25–17, 17–6, 24–18, 27–13) arányban diadalmaskodott az előző idényben ezüstérmes Szatmárnémeti VSK felett a Sepsi Arénában a női kosárlabda Nemzeti Liga A-csoportjának 5. fordulójában. Huszonegyedszer találkoztunk a szatmári csapattal, és tizenkilencedik sikerünket könyvelhettük el ellenük.
 
Az előző idényben hétszer játszottunk a piros-fehér együttessel: kétszer legyőztük az alapszakaszban, a Román Kupa-döntőben is jobbnak bizonyultunk, a három győzelemig tartó bajnoki döntőben négy mérkőzésen léptünk pályára, hiszen egyszer alulmaradtunk.
 
A találkozó első kosarát Andra Mandache szerezte, viszont a vendégek először és utoljára vezettek, a folytatásban pedig futottak az eredmény után. A házigazdák magabiztos játékkal, hatékony támadásokkal és szervezett védekezéssel hamar ellenfelük fölé kerekedtek, és az első negyed végén nyolc pontos előnnyel várták a folytatást. A zöld-fehérek a második játékrészt Angelika Slamová hárompontosával kezdték, majd nem sokkal később a felvidéki kosárlabdázó ismét eredményes volt a hárompontos vonal mögül, a szünet előtt pedig Kristina Higgins kosarával 19 ponttal vezetett a címvédő (42–23).
 
A harmadik felvonásban sem változott a játék képe, a Zoran Mikes irányította csapat egyértelműen jobb játékerőt képviselt ellenfelénél, amely minden mutatóban messze elmaradt a szentgyörgyi csapattól. Az utolsót negyedet egy hétpontos sorozattal kezdtük, amelyet Andreea Lazăr hárompontosa szakított meg, de ezt követően zsinórban kilenc pontot szereztünk, végül pedig megérdemelten nyertünk 39 ponttal. A mérkőzés legeredményesebb játékosa Angelika Slamová volt, aki 20 ponttal vette ki részét csapata győzelméből, viszont Marina Solopova, Annemarie Gödri-Părău és Higgins is kétszámjegyű ponttal végzett.
 
Sepsi-SIC: Ghizilă 4, Solopova 17/9, Gödri-Părău 14/3, Higgins 14, Whitted 7. Cserék: Pašić 5/3, Demeter 9, Sipos 3/3, Slamová 20/6, Kovács, Jankó, Ioachim. Vezetőedző: Zoran Mikes.
Szatmárnémeti: Tavić 2, Amukamara 11/3, Kádár 5, Mandache 7/3, Baltić 5. Cserék: Oláh, Huțanu, Lazăr 6/6, Uiuiu 3, Pane, Denson 13, Lloyd 2. Vezetőedző: Octavian Boian.
 
Csapatunk szerdán a török Orman Genclik vendégeként lép pályára az Európa-kupa csoportkörének harmadik fordulójában, míg szombaton a Târgoviște otthonában játszik a Nemzeti Liga A-csoportjának hatodik körében.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat