Nyolc ponttal alulmaradtunk Törökországban


Nyolc ponttal alulmaradtunk Törökországban
A Sepsi-SIC egy rosszul sikerült harmadik negyed miatt 76–68 (18–17, 19–25, 26–7, 13–19) arányban kikapott a török Orman Genclik vendégeként a Sait Zarifoğlu Sportcsarnokban az Európa-kupa csoportkörének 3. fordulójában.
 
A mérkőzés kezdete nem alakult kedvezően számunkra, hiszen közel három perc elteltével találtunk a gyűrűbe, török ellenfelünk zsinórban szerezte a kosarakat, a negyed közepén pedig 12 ponttal vezetett. A folytatásban megrázta magát a zöld-fehér mezes csapat, amely Angelika Slamová vezérletével felzárkózott – a felvidéki lány ebben a felvonásban 14 pontot szerzett –, egy pontra csökkentve hátrányát, majd a második játékrészben Marina Solopova két hárompontosával kezdtünk, a szünet előtt pedig Annemarie Gödri-Părău büntetődobásaival 5 pontra növeltük előnyünket (42–37).
 
A harmadik negyed rémálomszerűen alakult számunkra, mindössze 7 pontot szereztünk Peyton Whitted és Angelika Slamová révén, míg a házigazdák az egyéni hibáinkat kihasználva hamar átvették a vezetést, a negyedik felvonásra fordulva Miray Sahin utolsó másodpercben jegyzett triplájával már 14 ponttal vezettek. Kahleah Copper hárompontosával kezdődött az utolsó játékrész, majd a szentgyörgyi együttes zsinórban kilenc egységet termelt, amivel sikerült felzárkóznia, azonban a hajrában a török kosárlabdázók koncentráltak jobban, az idővel versenyt futó Zoran Mikes irányította játékosok pedig rendre elhibázták a dobásokat, így az Orman Genclik örülhetett.
 
„Csalódott vagyok, mert egy olyan mérkőzést veszítettünk el, amit úgy érzem, hogy megnyerhettünk volna. Az utóbbi időben jól játszottunk, és remélem, ez a jövőben sem változik, annak ellenére sem, hogy ezúttal vereséget szenvedtünk. Ha kicsit jobban játszunk, meglephettük volna az Orman Genclik csapatát, és egy nagyon fontos győzelmet arathattunk volna. Sajnos, ez nem történt meg. Megértettük, hogy a játék több elemét be kell tartanunk, mert nem egyszerű, sőt elég komplikált, és csak ezek tiszteletben tartásával nyerhetünk. Remélem, a jövőben fejlődni tudunk, és győzni fogunk egy másik mérkőzésen” – nyilatkozta a mérkőzés után Zoran Mikes vezetőedző.
 
Orman Genclik: Copper 12/3, Kartaltepe, Gardner 24/3, Henry 20, Ruzickova 6. Cserék: Ozel, Cirak, Kavurmacioglu, Gezgin 4/3, Yilmaz, Sahin 10/6. Vezetőedző: Alper Durur.
Sepsi-SIC: Pasic 2, Solopova 10/6, Gödri-Părău 10/3, Whitted 16/6, Higgins 7. Cserék: Ghizilă 5, Demeter, Șipoș, Allen, Slamová 18/3, Kovács. Vezetőedző: Zoran Mikes.
 
A zöld-fehér mezesek szombaton 16:30 órától Târgoviște vendégeként lépnek pályára a női kosárlabda Nemzeti Liga A-csoportjának 6. fordulójában.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat