Hoztuk a kötelezőt a válogatott szünet előtt


Hoztuk a kötelezőt a válogatott szünet előtt
A címvédő Sepsi-SIC zsinórban hatodik bajnoki mérkőzését is megnyerte, miután a Nemzeti Liga A-csoportjának 6. fordulójában 87–70 (24–22, 22–16, 18–17, 23–15) arányban diadalmaskodott Târgoviște vendégeként. A zöld-fehérek az utolsó negyedben egy tizenkét pontos sorozatnak köszönhetően magabiztos győzelmet arattak, és tizenhetedszer múlták felül a Dâmbovița megyei csapatot.
 
A házigazdák kezdtek jobban, majd a szentgyörgyi csapat Kristina Higgins és Ioana Ghizilă kosaraival előbb egyenlített, majd a vezetést is átvette egy kis időre. Ancuța Stoenescu és Gabriela Irimia vezérletével Târgoviște még egy ideig tartani tudta a lépést a címvédővel, azonban 8. perctől csak szaladt az eredmény után. A második játékrész első perceiben egyik csapat sem talált a gyűrűbe, majd a vendégek részéről Anca Șipoș törte meg a kosárcsendet egy hárompontossal, majd a zöld-fehérek több mint két percig nem szereztek újabb pontot, eközben pedig a Cătălin Tănase irányította kosárlabdázók egyenlíteni tudtak. A folytatásban kiegyenlített játékot produkáltak a csapatok, azonban a palánk alatt egyeduralkodó Higgins játékának köszönhetően a szünetre nyolcpontos előnyt építettünk ki (46–38).
 
A harmadik negyed Stoenescu triplájával kezdődött, majd a zöld-fehérek zsinórban nyolc egységet termeltek, ezt követően pedig a hazaiak szórtak nyolc pontot. A Sepsi-SIC a negyedik felvonás előtt kilenccel vezetett, majd kihasználta, hogy Târgoviște az utolsó négy percben nem szerzett kosarat, valamint egy tizenkét pontos sorozattal behúzta a hatodik győzelmét is a bajnokságban. A vendégek minden mutatóban – dobószázalék, lepattanó, gólpassz, szerzett labda – jobbak voltak, mint a házigazdák, a mérkőzés legeredményesebb játékosa pedig a dupla-duplával (33 pont és 19 lepattanó) záró Kristina Higgins volt.
 
Târgoviște: Irimia 11/3, Popescu 6, Stoenescu 14/3, Poole 15/6, Toma 6. Cserék: Tănase, Chivu 3/3, Cătinean, Coker 13, Ghiță 2, Vati, Vaida. Vezetőedző: Cătălin Tănase.
Sepsi-SIC: Ghizilă 14/6, Solopova 4, Gödri-Părău 12, Whitted 10, Higgins 33. Cserék: Pašić 2, Demeter, Șipoș 5/3, Slamová 7/3, Kovács, Jankó. Vezetőedző: Zoran Mikes.
 
A Nemzeti Liga a válogatott mérkőzések miatt szünetel, a Sepsi-SIC pedig legközelebb november 24-én játszik a bajnokság 7. fordulójában, amikor az Aradi ICIM látogat a Sepsi Arénába. A zöld-fehér mezesektől öt játékos kapott behívót a válogatottakba: Annemarie Gödri-Părău és Ioana Ghizilă a román, Angelika Slamová a szlovák, Jovana Pašić a montenegrói, Dominique Allen pedig a brit csapatot erősíti.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat