Véget ért a válogatott szünet


Véget ért a válogatott szünet
Csapatunk három játékosa – Ioana Ghizilă, Annemarie Gödri-Părău és Angelika Slamová – az elmúlt két hétben az Európa-bajnoki selejtezősorozat csoportkörének ötödik és hatodik fordulójában játszott, Jovana Pašić végül sérülés miatt nem öltötte magára Montenegró mezét, Dominique Allen pedig Nagy-Britannia bővített keretében kapott helyet. A Sepsi-SIC szombaton 19 órától az Aradi ICIM együttesével játszik a Sepsi Arénában a Nemzeti Liga A-csoportjának 7. fordulójában.
 
A román válogatott Franciaország és Finnország ellen is a kolozsvári Horia Demian Sportcsarnokban lépett pályára. A jobb játékerőt képviselő francia gárda 90–61-re diadalmaskodott, esélyt sem adva a házigazdáknak, akik mindössze az első negyedben tudtak lépést tartani a vendégekkel. Ezen a mérkőzésen Ioana Ghizilă 28 perc alatt 11 pontot, 3 lepattanót és 1 gólpasszt szorgoskodott össze, valamint Annemarie Gödri-Părău kisebb sérülés miatt mindössze tíz percet töltött a pályán (6 pont, 2 lepattanó és 2 gólpassz).
 
Az Eb-selejtező utolsó meccsén Románia három negyeden keresztül hátrányban volt, majd az utolsó játékrészben többek között a 21 éves Ghizilă játékának köszönhetően 71–60-ra győzött a finnek ellen. Az irányítóként és dobóhátvédként is bevethető kosárlabdázónk a mérkőzésen közel 33 perc játéklehetőséget kapott Dragan Petricevic edzőtől, ez idő alatt pedig 11 pont, 5 lepattanó és egy gólpassz volt a mérlege. Gödri-Părău ezen a találkozón nem játszott. A román válogatott 8 ponttal az E-csoport harmadik helyén zárt, így ismét lemaradt az Európa-bajnokságról.
 
Szlovákia a selejtezősorozat végéhez közeledve előbb 82–52 arányban diadalmaskodott Izland vendégeként, majd hazai környezetben 82–68-ra kikapott Montenegró együttesétől. Angelika Slamová az első mérkőzésen 18 percet játszott, négy pontot dobott és két lepattanót gyűjtött, a második találkozón pedig 26 perc alatt 6 pont, 8 lepattanó és 2 gólpassz állt a statisztikában a neve mellett. A szlovák válogatott négy győzelemmel és két vereséggel az A-csoport harmadik helyén végzett, hiszen Montenegró és Bosznia-Hercegovina is azonos ponttal (10) fejezte be a selejtezőt, viszont mindkét csapatnak jobb volt a kosáraránya.
 
Csehország, Franciaország, Nagy-Britannia, Olaszország, Montenegró, Oroszország, Spanyolország és Törökország csoportelsőként jutott ki a jövő évi Európa-bajnokságra, míg Fehéroroszország, Belgium, Magyarország, Szlovénia, Svédország és Ukrajna a hat legjobb csoportmásodik jogán szerepelhet a 37. kontinensviadalon, amelyet június 27. és július 7. között Nisben, Nagybecskereken (Zrenjanin) és Rigában rendeznek, a kieséses szakasznak pedig Belgrád ad otthont. Szerbia és Lettország a rendező jogán vesz részt a viadalon, melynek sorsolását december 12-én tartják.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat