Őrizzük hibátlan mérlegünket a bajnokságban


Őrizzük hibátlan mérlegünket a bajnokságban
A Sepsi-SIC 68–58 (21–22, 21–8, 10–19, 16–9) arányban győzött az Aradi ICIM ellen a Sepsi Arénában a női kosárlabda Nemzeti Liga A-csoportjának 7. fordulójában. Érdekesség, hogy a szentgyörgyi és az aradi csapat az odavágóban is ugyanezt az eredményt hozta össze.
 
A zöld-fehérek legutóbb a válogatott szünetet megelőzően játszottak tétmérkőzést, a Maros-partiak pedig három hete léptek pályára. Az ICIM ellen bemutatkozott Nagy Ildikó, viszont ezúttal kisebb sérülés miatt Annemarie Gödri-Părău és Jovana Pašić nem segíthette a címvédő együttest, valamint Dominique Allen későre kapta meg a tartózkodási engedélyét.
 
A mérkőzés első negyede kiegyensúlyozott játékot hozott, a házigazdák a játékrész végéhez közeledve hétpontos előnyt építettek ki, azonban a jó sorozatukat Miljan Medvedj vezetőedző időkéréssel szakította meg, ezt követően előbb Brankica Hadzovic, majd Miljana Dzombeta talált be a hárompontos vonal mögül. A zöld-fehérek részéről nem érkezett válasz, az utolsó két percben nem szereztek pontot, így a második felvonást hátrányban kezdték. A szünetig a Zoran Mikes irányította kosárlabdázók akarata érvényesült, Kristina Higgins uralta a palánk alatti területet, Angelika Slamová és Ioana Ghizilă pedig a hárompontosaival okozott fejfájást az aradi védelemnek, így a háromszoros bajnok tizenkét ponttal vezetett az első félidőben (42–30).
 
A harmadik negyedben a vendégek kezdtek jobban, hiszen kihasználták, hogy a zöld-fehérek öt percig nem szereztek kosarat, valamint Fodor Márta révén faragtak a hátrányukból. A hazaiak kosárcsendjét Slamová törte meg, majd további hat pontot szerzett, azonban a címvédő ebben a játékrészben mindössze tíz egységet termelt. Az utolsó tíz percben a vendégek többet hibáztak, a Sepsi-SIC pedig ellentámadásokból szerzett könnyű kosarakat, amivel bebiztosította hetedik győzelmét, így továbbra is a rangsor első helyén áll.
 
Sepsi-SIC: Ghizilă 11/3, Șipoș 5/3, Solopova 6, Whitted 6, Higgins 21. Cserék: Demeter, Ioachim, Nagy 1, Slamová 17/6, Kovács 1, Jankó. Vezetőedző: Zoran Mikes.
Arad: Dzombeta 12/6, Fodor 13/3, Neagu 2, Burdgess 8, Hadzovic 11/3. Cserék: Mercea 3, Bartók, Ardelean 4, Ciotîr, Harrison 5. Vezetőedző: Miljan Medvedj.
 
A Sepsi-SIC szerdán 14:10 órától az orosz WBC Enisey csapatával játszik a krasznojarszki Sever Arénában az Európa-kupa csoportkörének 4. fordulójában, majd december 2-án 17 órától a Brassói Olimpia vendége lesz a D. P. Colibași Sportcsarnokban a Nemzeti Liga A-csoportjának 8. játéknapján.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat