Hibákkal teletűzdelt mérkőzésen kaptunk ki Oroszországban


Hibákkal teletűzdelt mérkőzésen kaptunk ki Oroszországban
Az Európa-kupa csoportkörének 4. fordulójában csapatunk 83–63 (24–16, 25–11, 10–21, 24–15) arányban kikapott a WBC Enisey vendégeként. A negyedik negyed kezdetén hét pontra faragtuk hátrányunkat, ezt követően azonban nem sikerült lépést tartanunk az orosz együttessel, így harmadik vereségünket szenvedtük el a nemzetközi versenykiírásban.
 
Jól kezdtük a mérkőzést, az első kosarunkat Peyton Whitted szerezte, előnyünket pedig Kristina Higgins növelte, majd nem sokkal később Stephanie Mavunga is a gyűrűbe talált, és vezérletével a házigazdák pillanatokon belül átvették a vezetést. Az orosz együttes a folytatásban egy kiváló sorozattal 13 pontos előnyre tett szert, azonban a játékrész hajrájában Annemarie Gödri-Părău és Angelika Slamová találatainak köszönhetően csökkenteni tudtuk hátrányunkat. A második felvonásban is az Enisey akarata érvényesült, a negyed közepén pedig Alexandra Marchenkova találatával már 20 ponttal vezettek. A hosszabb kosárcsendünket Marina Solopova törte meg egy triplával, azonban nem volt ellenszerünk az orosz csapat játékára (49–27).
 
A szünetet követően magukhoz tértek a Zoran Mikes irányította kosárlabdázók, az egész pályás védekezésnek köszönhetően pedig megzavarták a hazaiak addig hatékonyan működő támadójátékát, a palánk alatt Whitted és Higgins termelte a pontokat, míg a hárompontos vonal mögül Slamová és Solopova talált a gyűrűbe, így az utolsó negyednek 11 pontos hátránnyal vágtunk neki. A negyedik játékrész kezdetén tovább csökkentettük hátrányunkat, rákényszerítve Olga Shuneikina vezetőedzőt az időkérésre. Ezt követően Mavunga és Myisha Hines-Allen játékának köszönhetően ismét pontgyártásba kezdett ellenfelünk, és néhány perccel később 24 pontos vezetés tudatában dőlhettek hátra, amelyből a hajrában még sikerült néhány egységet faragnunk, azonban a huszonegy eladott labdánkat az Enisey könyörtelenül büntette.
 
Enisey: Mavunga 28, Hines-Allen 13/3, Goldyreva 9/3, Kiryanova 6/3, Marchenkova 5/3. Cserék: Edomakha 2, Dorosheva 6/3, Vorobeva, Namok 14/6, Dorovskikh, Grigoreva. Vezetőedző: Olga Shuneikina.
Sepsi-SIC: Solopova 12/9, Gödri-Părău 8, Slamová 20/6, Whitted 8, Higgins 8. Cserék: Pašić, Ghizilă 5/3, Demeter, Mîrne-Nagy 2, Șipoș, Allen, Kovács. Vezetőedző: Zoran Mikes.
 
A Sepsi-SIC vasárnap 17 órától a Nemzeti Liga 8. fordulójában a Brassói Olimpia csapatával játszik a D. P. Colibași Sportcsarnokban, majd december 5-én az Európa-kupa 5. körében a török Mersin BSB otthonában lép pályára.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat