Hátrányból fordítva győztünk Brassóban


Hátrányból fordítva győztünk Brassóban
A címvédő Sepsi-SIC az első negyedben 14 pontos hátrányba került, viszont a folytatásban fordítani tudott, és 84–71 (13–25, 26–9, 25–18, 20–19) arányú győzelmet aratott a Brassói Olimpia vendégeként a Dumitru Popescu Colibași Sportcsarnokban a női kosárlabda Nemzeti Liga 8. fordulójában.
 
A házigazdák kezdték jobban a mérkőzést, Biljana Pešović kosaraival hamar előnybe kerültek, a Zoran Mikes irányította lányok több mint két perc elteltével szerezték első találatukat Annemarie Gödri-Părău révén, majd Ioana Ghizilă egyenlített. A folytatásban a házigazdák sorozatban kilenc pontot szórtak, amire a másik oldalon nem érkezett válasz, ezt követően pedig Carla Bartee kétszer is eredményes volt a hárompontos vonal mögül, így Brassó az első játékrész utolsó percére 14 egységgel vezetett. A második felvonásban már a Sepsi-SIC akarata érvényesült, Kristina Higgins kosarával sikerült egyenlíteni, és vezérletével a szentgyörgyi csapat a szünetre 5 pontos előnyt épített ki (39–34).
 
A háromszoros bajnok a harmadik negyedben már nagyobb arányban talált a gyűrűbe, a védekezése is hatékonyabb volt, Higgins pedig palánk alatt nem talált legyőzőre. Az utolsó játékrészben Ghizilă 20 pontra gyarapította a háromszéki együttes előnyét, azonban az utolsó percekben a rövid kispaddal rendelkező ellenfél faragni tudott hátrányából, de komolyabb gondot nem okozott a címvédőnek. A szentgyörgyi csapat továbbra is hibátlan, hiszen nyolcadik bajnoki mérkőzését is megnyerte, így 16 ponttal a rangsor első helyét foglalja el.
 
Brassó: Pešović 25/6, Al Ash Hab 9, Ferenczi 6, Filip 9/3, Bartee 21/15. Cserék: Szmutku 1, Podar,  Pătrașcu, Hotcu, Petrescu. Vezetőedző: Dan Calancea.
Sepsi-SIC: Ghizilă 14/3, Gödri-Părău 7/3, Slamová, Whitted 16/3, Higgins 26. Cserék: Demeter 10, Ioachim, Mîrne-Nagy 2, Șipoș, Solopova 9/3, Allen, Kovács. Vezetőedző: Zoran Mikes.
 
A zöld-fehér mezesek szerdán 17:30 órától a Mersin BSB vendégeként lépnek pályára az Európa-kupa csoportkörének 5. fordulójában, majd vasárnap 19 órától a Kolozsvári U látogat a Sepsi Arénába a Nemzeti Liga 9. fordulójában.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat