Kiengedtük a győzelmet a kezünkből Törökországban


Kiengedtük a győzelmet a kezünkből Törökországban
A Sepsi-SIC 71–61 (18–16, 17–14, 12–17, 24–14) arányú vereséget szenvedett a Mersin BSB vendégeként az Európa-kupa csoportkörének 5. fordulójában. A zöld-fehéreket egy nyolc fős szurkolótábor is elkísérte a törökországi kiszállásra.
 
Jól kezdett a háromszéki csapat, hatékony támadójátékának köszönhetően meglepte a szintén győzelmi kényszerben pályára lépő házigazdákat, azonban a török gárda Ashley Walker kosaraival tartani tudta a lépést a vendégekkel, és a játékrész végére a vezetést is átvette. A Zoran Mikes irányította kosárlabdázók a második negyedben Peyton Whitted találatával egyenlítettek, viszont a következő két percben nem sikerült a gyűrűbe találniuk, így a Mersin hat ponttal elhúzott. A folytatásban a hazaiak a támadólepattanóknak és a sikeres távoli dobásoknak köszönhetően növelték előnyüket, amelyet a szünetig Whitted és Kristina Higgins pontjaival csökkentettünk (35–30).
 
A zöld-fehérek a harmadik felvonásban Annemarie Gödri-Părău és Angelika Slamová révén kihasználták, hogy a török csapat több mint három percig nem szerzett kosarat, és a játékrész végére sikerült egyenlíteniük. A szentgyörgyi csapat szemszögéből az utolsó negyed hibákkal és kihagyott dobásokkal kezdődött, míg a másik oldalon Osman Olcay Orak együttese pontosabban célzott, és hamar tízpontos előnyre tett szert, amelyet a mérkőzés végéig meg is őrzött (71–61).
 
A Mersin 22 pontot értékesített 17 támadólepattanó begyűjtése után, és távolról is jól célzott, hiszen tíz triplát jegyzett, míg a Sepsi-SIC egyszer sem talált a gyűrűbe a hárompontos vonal mögül, viszont a kétpontos dobások tekintetében jobb mutatóval rendelkezett.
 
Mersin: Yalcin, Talay 3, Petronyte 11, Mitchell 17/6, Walker 24/9. Cserék: Kaya, Cigil, Korkmaz, Karatas G., Karatas O., Cado 16/12. Vezetőedző: Osman Olcay Orak.
Sepsi-SIC: Solopova 4, Gödri-Părău 19, Slamová 10, Whitted 20, Higgins 8. Cserék: Ghizilă, Demeter, Mîrne-Nagy, Șipoș, Allen, Kovács. Vezetőedző: Zoran Mikes.
 
A Sepsi-SIC vasárnap 18 órától a Kolozsvári U együttesével játszik a Sepsi Arénában a Nemzeti Liga A-csoportjának 9. játéknapján, majd csütörtökön 19 órától az Orman Genclik látogat a Sepsiszentgyörgyre az Európa-kupa csoportkörének utolsó, 6. fordulójában.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat