Kilenc forduló után is hibátlanok vagyunk


Kilenc forduló után is hibátlanok vagyunk
Zsinórban kilencedik bajnoki mérkőzését is megnyerte a Sepsi-SIC, miután a női kosárlabda Nemzeti Liga 9. fordulójában végig vezetve, 77–56 (20–15, 21–16, 21–14, 15–11) arányban diadalmaskodott a Kolozsvári U felett a Sepsi Arénában.
 
A címvédő három alapembere nélkül lépett pályára, Jovana Pašić vállprobléma miatt kénytelen hosszabb időt kihagyni, Angelika Slamová és Marina Solopova pedig szintén a kispadról szurkolt a csapattársaknak, hiszen mindketten kisebb sérüléssel bajlódnak. A zöld-fehérek három idegenlégióssal vágtak neki a mérkőzésnek, akárcsak a nyeretlen kolozsváriak, azonban a szentgyörgyiek győzelme egyetlen pillanatig sem forgott veszélyben.
 
A házigazdák Ioana Ghizilă hárompontosával kezdték a találkozót, erre az A-csoportban sereghajtó Szamos-partiak Aleksandra Begenišić révén válaszoltak, ám a folytatásban egyoldalúvá volt a mérkőzés, hiszen a háromszéki együttes védelemben és támadásban is ellenfele fölé nőtt, előnyét pedig fokozatosan növelte. A vendégeknek az első negyed végére sikerült felzárkózniuk, viszont egyenlíteni nem tudtak, Annemarie Gödri-Părău pedig egy könnyű kosárral zárta a játékrészt. A Sepsi-SIC a második felvonásban Peyton Whitted és Kovács Renáta találatával kezdett, amelyre a fekete-fehér mezesek két percig nem tudtak válaszolni, majd Ghizilă a hárompontos vonal mögül volt eredményes, a Zoran Mikes irányította kosárlabdázók pedig tízpontos előnnyel vonulhattak szünetre (41–31).
 
A harmadik negyedben a kolozsvári csapat ismét nem talált utat a gyűrűbe, a házigazdák viszont egy tizenkét pontos sorozattal továbbra is a kezükben tartották a mérkőzést. A hazaiak Kovács hárompontosával már 21 ponttal vezettek, és bár a negyed utolsó percében nem sikerült betalálniuk, ellenfelüknek így sem volt esélye felzárkózni. Az utolsó játékrészben kiegyensúlyozott játékot produkáltak a csapatok, az utolsó pillanatban Ghizilă egy triplával zárta le a mérkőzést, a címvédő pedig megérdemelten gyűjtötte be kilencedik győzelmét.
 
Sepsi-SIC: Ghizilă 15/12, Șipoș 6/6, Gödri-Părău 9, Whitted 12, Higgins 18. Cserék: Demeter 2, Nagy, Allen 4, Kovács 11/3, Jankó. Vezetőedző: Zoran Mikes.
Kolozsvár: Napier 13/3, Orbán 4, Begenišić 6, Părău 11/3, Morse 17/9. Cserék: Boț, Cenean 1, Ciciovan, Biszak 1, Sfârlea 3/3, Irimieș. Vezetőedző: Carmin Popa.
 
A Sepsi-SIC csütörtökön 19 órától az Orman Genclik csapatával játszik a Sepsi Arénában az Európa-kupa csoportkörének 6., utolsó fordulójában, majd december 19-én, szerdán a Szatmárnémeti VSK vendégeként lép pályára a Nemzeti Liga 10. fordulójában.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat