Győzelem az év utolsó mérkőzésén


Győzelem az év utolsó mérkőzésén
Tovább folytattuk hibátlan sorozatunkat a női kosárlabda Nemzeti Ligában, miután csapatunk vasárnap 82–60 (20–16, 17–18, 19–12, 26–14) arányban diadalmaskodott a Phoenix Constanța felett a Sepsi Arénában a Piros csoport 2. fordulójában.
 
A Sepsi-SIC a Piros csoport első játéknapján szabadnapos volt, míg a tengerparti együttes a Szatmárnémeti VSK vendégeként szenvedett 28 pontos vereséget. Az idényben harmadszor játszott egymás ellen a címvédő és a Predrag Stanojcic irányította gárda, a zöld-fehér mezesek pedig a szeptemberi edzőmérkőzések után, ezúttal is nyerni tudtak.
 
A házigazda Anca Șipoș hárompontosával kezdett, majd Kristina Higgins kétszer is eredményes volt palánk alatt, a vendégek pedig Chelsea Douglas révén szerezték első kosarukat. A Zoran Mikes edzette kosárlabdázók a folytatásban hullámvölgybe kerültek, három percig nem találtak a gyűrűbe, így a Phoenix átvette a vezetést, azonban ez nem tartott sokáig, hiszen a zöld-fehér mezes csapat ismét magára talált, és többek között Ioana Ghizilă két triplájának köszönhetően visszavette a vezetést.
 
A második negyedben a hazaiak Angelika Slamová találatával kilenc pontra növelték előnyüket, viszont ezt követően ismét három percig nem szereztek újabb pontot, a Constanța pedig sorozatban kilencet szórt, és egyenlíteni tudott, ám a Sepsi-SIC a szünet előtt Ghizilă és Higgins révén ismét vezetéshez jutott (37–34).
 
A harmadik játékrész kezdetén Douglas a hárompontos vonal mögül volt eredményes, majd a vendégek közel három percig nem tudta újabb pontokat értékesíteni, ezzel ellentétben a másik oldalon a zöld-fehér mezesek pontosan céloztak távolról, így 11 pontra növelték előnyüket (48–37).
 
Az utolsó felvonásban érezhető volt a Sepsi-SIC játékosainak fizikai fölénye, és a ritmusváltás után folyamatosan növelték fölényüket, sőt, Slamová kosarával még 24 ponttal is vezettek. A véghajrában a vendégek hiába próbálkoztak faragni hátrányukból, ez nem sikerült nekik, a mérkőzést pedig Șipoș hárompontosa zárta.
 
A Sepsi-SIC végül 22 ponttal jobbnak bizonyult ellenfelénél, győzelemmel zárta az évet, és újra a rangsor élére állt, még úgy is, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.
 
Sepsi-SIC: Ghizilă 27/21, Șipoș 9/9, Solopova 10/6, Slamová 15/3, Higgins 16. Cserék: Demeter, Ioachim, Mîrne-Nagy, Kovács, Whitted 5, Jankó. Vezetőedző: Zoran Mikes.
Phoenix: Douglas 18/6, Fota 8/3, Erak 16, Jovanovic 6/3, E. Armanu 3/3. Cserék: Beldian 6/3, T. Armanu, Fleșer, Duta, 3/3, Florea. Vezetőedző: Predrag Stanojcic.
 
A Piros csoport állása két forduló után: 1. Sepsi-SIC 20 pont (11 győzelem/0 vereség), 2. Szatmárnémeti VSK 20 pont (8/4), 3. Târgoviște 18 pont (6/6), 4. Brassói Olimpia 18 pont (6/6), 5. FCC ICIM Arad 16 pont (4/8), 6. Phoenix Constanța 13 pont (11/3), 7. Kolozsvári U 12 pont (1/10).
 
A zöld-fehérek január 5-én, szombaton 18:30 órától a Kolozsvári U vendégeként lépnek pályára a Horia Demian Sportcsarnokban a Piros csoport 3. fordulójában.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat