Negyvenkét ponttal nyertünk a Kolozsvári U ellen


Negyvenkét ponttal nyertünk a Kolozsvári U ellen
A Sepsi-SIC végig vezetve, magabiztos játékkal 96–54 (27–11, 17–13, 25–16, 27–14) arányú győzelmet aratott a Kolozsvári U vendégeként a Horia Demian Sportcsarnokban a női kosárlabda Nemzeti Liga Piros csoportjának 3. fordulójában. A két csapat az idényben harmadszor találkozott egymással, és mindhárom mérkőzésen a zöld-fehér mezesek örülhettek.
 
A címvédő lehengerlő játékkal kezdte a mérkőzést, a zöld-fehérek részéről Kristina Higgins sorozatban nyolc pontot szerzett, így a palánk alatt védhetetlennek bizonyuló amerikai centernek köszönhetően a vendégek hat perc alatt 14 pontos előnyre tettek szert. A folytatásban magához tért a kincses városi csapat, kihasználták, hogy a Sepsi-SIC több mint két percig nem talált a gyűrűbe, és Rishonda Napier révén hat pontra zárkóztak. Az első negyed utolsó két percében a szentgyörgyi csapat tíz pontot szórt, amire a másik oldalon nem érkezett válasz, a különbség pedig 16 egységre nőtt.
 
Ezt követően is a Zoran Mikes irányította együttes akarata érvényesült, miközben a házigazdák az első félidőben 17 eladott labdát jegyeztek, a zöld-fehérek a festékből 36 pontot értékesítettek, a szünetben pedig 44–24 arányban vezettek. A harmadik játékrészben Ioana Ghizilă és Angelika Slamová hatékonyan céloztak a hárompontos vonal mögül, a kolozsvári kosárlabdázók pedig futottak az eredmény után. Az utolsó felvonásban sem változott a játék képe, majd a háromszéki gárda Slamová triplájával ötven pontra növelte előnyét, amit a hazaiak az utolsó percben még kozmetikázni tudtak. A Sepsi-SIC továbbra is veretlen, sorozatban tizenkettedszer diadalmaskodott a bajnokságban, és 22 ponttal a rangsor első helyét foglalja el.
 
Kolozsvár: Napier 12, Cenean 7/6, Ciciovan 2, Begenisic 4, Părău 11. Cserék: Ana, Boț 5/3, Morse 9/6, Biszak, Sfârlea 4. Vezetőedző: Carmin Popa.
Sepsi-SIC: Ghizilă 16/12, Solopova 17/9, Gördi-Părău 9/3, Whitted 9, Higgins 23. Cserék: Demeter, Mîrne-Nagy, Șipoș 4, Slamová 18/6, Kovács, Jankó. Vezetőedző: Zoran Mikes.
 
A női kosárlabda Nemzeti Liga Piros csoportjának 4. fordulójában a Sepsi-SIC január 12-én, szombaton 19 órától Târgoviște csapatával játszik a Sepsi Arénában.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat