Târgoviște sem jelentett gondot


Târgoviște sem jelentett gondot
A címvédő Sepsi-SIC az idényben harmadszor is legyőzte Târgoviște csapatát, fennállása óta pedig a tizennyolcadik sikerét ünnepelhette a Dâmbovița megyeiek ellen, miután szombaton 90–54 (24–18, 19–13, 29–9, 18–14) arányban diadalmaskodott a Sepsi Arénában a női kosárlabda Nemzeti Liga Piros csoportjának 4. fordulójában.
 
A mérkőzés első perceiben kiegyensúlyozott játékot produkáltak a csapatok, a vendégek egyszer jutottak vezetéshez Porshe Poole hárompontosa révén, azonban nagyon rövid ideig örülhettek, hiszen a zöld-fehérek magukhoz ragadták a kezdeményezést. A Dâmbovița megyei kosárlabdázók a kilencedik percben még egyenlíteni tudtak Kilin Tünde triplájával, viszont erre Angelika Slamová, Ioana Ghizilă és Kristina Higgins válaszolt, a szentgyörgyi csapat pedig a folytatásban nem engedte ki a kezéből az irányítást.
 
A vendégek a második felvonás elején közel négy percig nem találtak a gyűrűbe, a másik oldalon a címvédő könnyed kosarakat értékesített, a festékben nem sok esélyt adott ellenfelének, egyértelműen Higgins akarata érvényesült a vendégek kevésbé tapasztalt magas embereivel szemben. Ezt követően Târgoviște faragott 14 pontos hátrányából, ám nem tudott felzárkózni, mert egy újabb kosárcsenddel lehetőséget adott a Zoran Mikes irányította csapatnak, így a címvédő Anca Șipoș utolsó másodpercben értékesített hárompontosával 12 ponttal vezetett a szünetben (43–31).
 
A harmadik játékrészben a zöld-fehérek támadójátékára nem volt ellenszere a mindössze kilenc pontot szerző vendégeknek. A házigazdák mindent mutatóban ellenfelük fölé kerekedtek: pontosabban céloztak, több lepattanót gyűjtöttek, több labdát szereztek és a kispadról pályára lépő játékosok is hatékonyabbak voltak. A Sepsi-SIC az utolsó negyedben Demeter Nóra találatával 41 pontra növelte előnyét, azonban a mérkőzés végéig Stoenescu egy triplával, Alina Chivu pedig két büntetődobással faragott a tetemes hátrányból.
 
A címvédő továbbra is őrzi hibátlan mérlegét a bajnokságban, sorozatban tizenharmadszor győzött. Kristina Higgins tizedik alkalommal zárt dupla-duplával, ezúttal 13 pontja mellé 15 lepattanót gyűjtött, emellett pedig még öt zöld-fehér mezes szerzett legalább tíz egységet.
 
Sepsi-SIC: Ghizilă 15/3, Solopova 12/6, Gödri-Părău 11/3, Whitted 12/3, Higgins 13. Cserék: Demeter 4, Ioachim, Mîrne-Nagy 2, Șipoș 6/3, Slamová 15/3, Kovács, Jankó. Vezetőedző: Zoran Mikes.
Târgoviște: Kilin 5/3, Coker 10, Stoenescu 16/6, Poole 15/6, Vaida. Cserék: Tănase, Chivu 2, Cătinean, Cristea, Chiță 2, Popescu 4. Vezetőedző: Cătălin Tănase.
 
A női kosárlabda Nemzeti Liga Piros csoportjának ötödik fordulójában a zöld-fehérek szombaton az FCC ICIM Arad vendégeként lépnek pályára.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat