Arad vendégeként is taroltunk


Arad vendégeként is taroltunk
A címvédő Sepsi-SIC immár 14 mérkőzés óta őrzi hibátlan mérlegét a női kosárlabda Nemzeti Ligában, miután lehengerlő játékkal 92–54 (23–16, 30–11, 18–13, 21–14) arányban diadalmaskodott az FCC ICIM Arad felett a Piros csoport 5. fordulójában. A zöld-fehérek sorozatban hetedik mérkőzésüket nyerték meg a Maros-parti csapat ellen.
 
Jól kezdtük a mérkőzést, előbb Ioana Ghizilă, majd Marina Solopova is triplával mutatkozott be az aradi közönségnek, és amire a házigazdák megszerezték első kosarukat, már nyolc ponttal vezettünk. A folytatásban kezdett magához térni az aradi csapat, sikerült egy pontra csökkenteniük a hátrányukat, azonban ezt követően a Zoran Mikes irányította kosárlabdázók nem sok esélyt adtak ellenfelüknek. A zöld-fehér mezesek hengereltek a második játékrészben, a támadójáték olajozottan működött, a Miljan Medvedj edzette játékosok hatékonynak nem nevezhető támadásokkal nem tudtak nyomást gyakorolni a jól működő védekezésünkre. A szentgyörgyi gárda nem csak a festékből, hanem távolról is hatékonyan dobott, a második felvonásban Annemarie Gödri-Părău, Kovács Renáta és Solopova révén négyszer is betaláltak a hárompontos vonal mögül, a szünetre pedig 26 pontos előnnyel vonulhattak (53–27).
 
A harmadik felvonásban sem változott a játék képe, a Sepsi-SIC a kisebb hibák ellenére is érvényesítette akaratát, a házigazdák pedig futottak az eredmény után. Az utolsó negyedben többek között Kovács játékának köszönhetően egy hétpontos sorozattal 41 pontra növeltük fölényünket, amire Miljana Dzombeta egy triplával válaszolt, megtörve csapata kosárcsendjét, így 38 egységgel bizonyultunk jobbnak az FCC ICIM Arad együttesénél. A zöld-fehér mezesektől hiányzott Angelika Slamová, aki kisebb sérüléssel küszködik, Zoran Mikes vezetőedző pedig jobbnak látta, ha ezúttal pihenteti a felvidéki játékost.
 
Arad: Dzombeta 16/6, Fodor 7/3, Neagu 2, Ardelean 10, Hadzovic 5. Cserék: Rotariu, Mercea, Péter, Bartók, Glisici, Ciotîr 2, Deura 12/3. Vezetőedző: Miljan Medvedj.
Sepsi-SIC: Ghizilă 22/12, Solopova 19/12, Gödri-Părău 8/3, Whitted 9, Higgins 15. Cserék: Demeter 2, Ioachim, Mîrne-Nagy 2, Șipoș 7/6, Kovács 8/6. Vezetőedző: Zoran Mikes.
A szentgyörgyi csapat szombaton 19 órától a Brassói Olimpia ellen lép pályára a Sepsi Arénában a Piros csoport 6. fordulójában.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat