Sorozatban tizenötödször győztünk


Sorozatban tizenötödször győztünk
A Sepsi-SIC immár tizenöt mérkőzés óta veretlen a női kosárlabda Nemzeti Ligában. A zöld-fehérek a Piros csoport 6. fordulójában egy nehézkesebb első félidő után 87–58 (23–17, 16–16, 24–12, 24–13) arányban diadalmaskodtak a Brassói Olimpia felett a Sepsi Arénában.
 
Az első negyedben kiegyenlített játékot produkáltak a csapatok, az első kosarat Kristina Higgins szerezte, amelyre a vendégek gyorsan válaszoltak, majd a vezetést is átvették egy rövid időre, azonban a zöld-fehérek ezt követően magukhoz ragadták a kezdeményezést. A Dan Calancea irányította együttes az első játékrész nagyobb részében tartani tudta a lépést, viszont két percig nem találtak a gyűrűbe, a címvédő pedig Ioana Ghizilă hárompontosával 7 pontra növelte előnyét.
 
A második felvonás Angelika Slamová labdaszerzésével kezdődött, amelyet Ghizilă váltott két pontra, ám egy kétperces kosárcsend következett, ezt pedig Higgins szakította meg. A félidő végéhez közeledve Annemarie Gödri-Părău büntetődobásaival a házigazdák 9 pontos előnyre tettek szert, ám az Olimpia többek között Flavia Ferenczi játékának köszönhetően a 18. percben egyenlíteni tudott. A vendégek a szünetig már nem szereztek több kosarat, a Sepsi-SIC pedig büntetődobásokkal és Higgins találatával ismét 6 ponttal vezetett (39–33).
 
A zöld-fehérek a harmadik negyedet Peyton Whitted kosarával kezdték, Ghizilă egy triplával növelte a címvédő fölényét, majd Higgins szerzett könnyedén két pontot a festékből, eközben a másik oldalon Amira Al Ash Hab egy közel háromperces kosárcsendet szakított meg, majd zsinórban további öt pontot értékesített. A Sepsi-SIC támadójátéka a második félidőben már jobban működött, és a hatékony védekezéssel megnehezítették a vendégek pontszerzését, így az utolsó felvonás előtt 18 ponttal vezettek.
 
Az utolsó játékrész elején Mîrne-Nagy Ildikó öt pontot szerezve szállt be a játékba, a zöld-fehérek pedig fokozatosan növelték előnyüket a rövid kispaddal rendelkező vendégek ellen, majd Ghizilă egy triplával zárta le a mérkőzést, így a Sepsi-SIC továbbra is őrzi hibátlan mérlegét a bajnokságban, zsinórban 15 mérkőzést nyert meg.
 
Sepsi-SIC: Ghizilă 12/9, Solopova 2, Gödri-Părău 20/6, Whitted 16, Higgins 23. Cserék: Demeter, Ioachim, Mîrne-Nagy 5, Șipoș, Slamová 9/3, Kovács, Jankó. Vezetőedző: Zoran Mikes.
Brassó: Pesovic 13/3, Arsenic 11, Al Ash Hab 10, Ferenczi 15/3, Podar 7/3. Cserék: Szmutku 2, Pătrașcu. Vezetőedző: Dan Calancea.
 
A zöld-fehérek a Piros csoport 7. fordulójában a Szatmárnémeti VSK vendégeként lépnek pályára a Both Katalin Sportcsarnokban. A rangadót február 2-án, szombaton 18 órától játsszák.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat