Először maradtunk alul a bajnokságban


Először maradtunk alul a bajnokságban
A címvédő Sepsi-SIC tizenöt győzelmet követően, először maradt alul a női kosárlabda Nemzeti Liga aktuális kiírásában, miután 76–51 (16–12, 16–21, 17–7, 27–11) arányban kikapott a Szatmárnémeti VSK vendégeként a Both Katalin Sportteremben a Piros csoport 7. fordulójában.
 
A Székely Légió a helyszínen szurkolt csapatunknak, ám a hibákkal teletűzdelt játékunk miatt a győzelmet nem sikerült megszereznünk. A megszokottal ellentétben, nehezebben lendült játékba a Zoran Mikes irányította gárda, a zöld-fehér mezesek a pontatlan passzokkal megkönnyítették a házigazdák játékát. A partiumi együttes Brittany Denson révén magához ragadta a kezdeményezést, a Sepsi-SIC pedig több mint két perc után talált először a gyűrűbe, ekkor Ioana Ghizilă a hárompontos vonal mögül volt eredményes. Kristina Higgins kosarával átvettük a vezetést, ám Dlesha Lloyd zsinórban öt pontot szerzett, a folytatásban pedig a piros-fehérek őrizték előnyüket.
 
A második negyed Andra Mandache találatával kezdődött, amire Anca Șipoș egy triplával válaszolt, majd Annemarie Gödri-Părău is pontosan célzott a hárompontos vonaltól, így hamar egyenlíteni tudtunk, azonban ez nem tartott sokáig, hiszen Lloyd három pontot szerzett. Ezt követően a Sepsi-SIC sorozatban nyolc egységet jegyzett, viszont a Maikel Lopez edzette csapat Denson hatékony játékának köszönhetően lőtávolságon belül maradt. A zöld-fehérek a nagyszünetet megelőző két és fél percben nem találtak ismét a gyűrűbe, ám a másik oldalon Denson a festékből és távolról is pontosan célzott, a címvédő az első félidő végén pedig egy ponttal vezetett (32–33).
 
Csapatunk számára a harmadik felvonás rémálomszerűen alakult, hiszen közel öt perc elteltével sikerült először kosarat szereznünk, addig viszont a házigazdák nyolc egységet szorgoskodtak össze. A piros-fehérek védekezése túlságosan kemény diónak bizonyult, hiszen egy újabb hosszú kosárcsend következett, amelyet ezúttal Higgins tört meg, végül pedig kilencpontos hátránnyal vágtunk neki az utolsó tíz percnek. A támadójátékunk a negyedik negyedben sem működött zökkenőmentesen, ellenfelünk kihasználta az eladott labdákat, és könnyed kosarakkal növelte előnyét, végül magabiztos győzelmet aratott (76–51). A Szatmárnémeti VSK és a Sepsi-SIC huszonharmadszor találkozott egymással, előbbi pedig harmadszor bizonyult jobbnak.
 
Szatmárnémeti: Lloyd 12/6, Amukamara 16, Kádár, Mandache 9/3, Denson 27/3. Cserék: Uiuiu, Oláh 2, Tavic, Pop, Lazăr, Baltic, Huțanu 10. Vezetőedző: Maikel Lopez.
Sepsi-SIC: Ghizilă 17/15, Solopova 7/3, Gödri-Părău 11/6, Whitted 3, Higgins 10. Cserék: Demeter, Mîrne-Nagy, Șipoș 3/3, Slamová, Jankó. Vezetőedző: Zoran Mikes.
 
A Piros csoport rangsora az odavágó után: 1. Sepsi-SIC (15 győzelem/1 vereség) 29 pont, 2. Szatmárnémeti VSK (12/4) 28 pont, 3. Târgoviște (9/7) 25 pont, 4. Brassói Olimpia (7/9) 23 pont, 5. ICIM Arad (4/12) 20 pont, 6. Kolozsvári U (3/13) 19 pont, 7. Phoenix Știința Constanța (12/6) 18 pont.
 
A Sepsi-SIC a Piros csoport 8. körében szabadnapos, majd február 13-án, szerdán a Phoenix Știința Constanța vendégeként lép pályára a 9. fordulóban.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat