Negyvenpontos győzelem a Phoenix Constanța otthonában


Negyvenpontos győzelem a Phoenix Constanța otthonában
A címvédő Sepsi-SIC kiváló második és harmadik negyednek köszönhetően 81–41 (18–18, 26–7, 23–6, 14–10) arányban diadalmaskodott a Phoenix Știința Constanța vendégeként a női kosárlabda Nemzeti Liga Piros csoportjának 9. fordulójában.
 
Annemarie Gödri-Părău kosarával kezdődött a mérkőzés, majd a zöld-fehér mezesek az első negyed felénél hét ponttal vezettek. A folytatásban a házigazdák kihasználták a vendégek figyelmetlenségét, így hamar felzárkóztak, és ezt követően kiegyenlítetté vált a játék, felváltva vezettek a csapatok. A második játékrészben teljes mértékben a Sepsi-SIC akarata érvényesült, egy tízpontos sorozattal hamar elléptek ellenfelüktől, amely csak közel három perc elteltével talált ismét a gyűrűbe. A szentgyörgyi csapat hatékony védelmének köszönhetően rendre hibára kényszerítette a tengerparti együttest, így a Predrag Stanojčić irányította kosárlabdázók az első félidőben 15 eladott labdát hoztak össze, ebből a címvédő 22 egységet értékesített, a szünetre pedig 19 pontos előnnyel vonulhatott (25–44).
 
A Phoenix támadójátéka a harmadik felvonásban sem javult, miután a második negyedben hét pontot szereztek, ezúttal csak hatot tudtak összehozni. Ebben a játékrészben csak öt perc elteltével szereztek kosarat, addig a zöld-fehérek további hét ponttal növelték előnyüket. A Sepsi-SIC Angelika Slamová hármasával tíz perccel a mérkőzés vége előtt már 36 ponttal vezetett, és ezt a fölényt a folytatásban támadásról támadásra növelte. A 33. minutumban Ioana Ghizilă hárompontosával 42 pontra nőtt a konstancaiak hátránya, majd a vendégek több mint öt percig nem találtak újra a gyűrűbe, végül pedig Slamová törte meg a kosárcsendet, csapata pedig 40 ponttal bizonyult jobbnak.
 
Constanța: Douglas 11/3, Erak, Jovanović 6, Armanu E., Cutaș 2. Cserék: Beldian 6/3, Fota 11/3, Armanu T. 2, Fleșer 3/3, Marcu, Duță, Florea. Vezetőedző: Predrag Stanojčić.
Sepsi-SIC: Ghizilă 10/9, Solopova 7, Gödri-Părău 14/3, Whitted 9/3, Higgins 13. Cserék: Șipoș 8/3, Mîrne-Nagy 1, Kovács, Ioachim, Demeter 2, Slamová 17/3. Vezetőedző: Zoran Mikes.
 
A zöld-fehérek február 20-án, szerdán 19 órától a Kolozsvári U csapatával játszanak a Sepsi Arénában a Piros csoport 10. fordulójában.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat