Kiütéses győzelemmel hangoltunk a kupamérkőzésre


Kiütéses győzelemmel hangoltunk a kupamérkőzésre
A Sepsi-SIC végig vezetve, 50 pontos győzelmet aratott a Kolozsvári U felett a Sepsi Arénában a női kosárlabda Nemzeti Liga Piros csoportjának 10. fordulójában. A 104–54 (24–11, 27–10, 25–11, 28–22) arányban megnyert mérkőzésen bemutatkozott a csapat új szerzeménye, a szerb Európa-bajnok, Kristina Topuzović, aki nyolc pontot szerzett.
 
A mérkőzés elején a csapatok az első támadások alatt pontatlanul céloztak, a kosárcsendet Marina Solopova törte meg, a házigazdák pedig ezt követően egy tízpontos sorozottal folytatták. A vendégek először a hatodik percben voltak eredményesek, az első kosarukat Aleksandra Begenišić szerezte, majd a Szamos-partiak következő támadásánál szintén ő volt eredményes, azonban a házigazdák védelme többnyire kemény diónak bizonyult a kolozsvári csapat számára.
 
A második felvonás is hasonlóan alakult az elsőhöz, hiszen a zöld-fehérek ezúttal is tizenkét pontot szórtak zsinórban, míg a másik oldalon a Carmin Popa irányította kosárlabdázók csak öt perc elteltével találtak a gyűrűbe. A Sepsi-SIC támadásban és védelemben is jobbnak bizonyult a rövid kispaddal rendelkező ellenfelénél, így a szünetre már 30 pontra növelte előnyét (51–21).
 
A harmadik negyed Ioana Ghizilă hárompontosával kezdődött, majd a címvédő támadásról támadásra növelte előnyét, a vendégek pedig futottak az eredmény után, és az utolsó játékrésznek 44 pontos hátránnyal vágtak neki. Négy perccel a mérkőzés vége előtt Demeter Nóra találatával 50 pontra nőtt a címvédő előnye, majd Solopova kétszer is eredményes volt a hárompontos vonal mögül, a zöld-fehérek pedig ezt követően Angelika Slamová kosarával átlépték a százpontos határt.
 
Sepsi-SIC: Ghizilă 14/6, Solopova 18/12, Topuzović 8, Gödri-Părău 11/3, Higgins 11. Cserék: Demeter 8, Mîrne-Nagy 3, Șipoș 6, Slamová 10, Kovács 4, Whitted 11, Jankó. Vezetőedző: Zoran Mikes.
Kolozsvár: Henderson 16/3, Boț 6, Cenean 3/3, Begenisic 10, Părău 8. Cserék: Napier 4, Ana, Vujovic, Biszak 5/3, Sfîrlea 2. Vezetőedző: Carmin Popa.
 
A zöld-fehérek február 27-én, szerdán 18 órától az Aradi ICIM csapatával játszanak a Román Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. A visszavágót március 6-án, szerdán rendezik az aradi Victoria Sportcsarnokban. A párharc győztese a Final Fourba jut.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat