Egy lépésre a négy közé jutástól


Egy lépésre a négy közé jutástól
A címvédő Sepsi-SIC magabiztos játékkal, 35 pontos győzelmet aratott az Aradi ICIM felett, így közel került a Final Fourba jutáshoz. A zöld-fehérek hazai környezetben 90–55 (17–20, 23–12, 26–14, 24–9) arányban diadalmaskodtak a Román Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. A visszavágót március 6-án rendezik.
 
Annemarie Gödri-Părău találatával kezdődött a mérkőzés, a vendégek pedig Destiny Williams révén hamar válaszoltak. A folytatásban felváltva estek a kosarak, majd az első negyed végéhez közeledve Ioana Ghizilă sorozatban három triplát értékesített, amivel csapata visszavette a vezetést, ennek ellenére a Maros-parti gárda hárompontos előnnyel zárta a játékrészt.
 
A zöld-fehérek a második felvonás elején is pontosan céloztak a hárompontos vonal mögül, Ghizilă kétszer volt eredményes, ezt követően Angelika Slamová távoli dobása is a gyűrűben landolt, ám válaszul Bogdan Bulj tréner időt kért. A következő percekben kiegyenlítettebbé vált a küzdelem, majd Zoran Mikes vezetőedző időkérése következett. A szentgyörgyi csapat védekezése ennek hatására hatékonyabbá vált, míg az aradi kosárlabdázók az játékrész utolsó négy percében mindössze egy pontot szereztek (40–32).
 
Kristina Higgins gyors kosarával kezdődött a harmadik negyed, a zöld-fehérek támadójátéka egyre jobban működött, a vendégek azonban küszködtek a kosárszerzéssel, közel négy percig nem sikerült újabb pontokat értékesíteniük, a Sepsi-SIC pedig 20 pontos előnnyel várta az utolsó felvonást.
 
Az utolsó játékrészben hengerelt a címvédő megyeszékhelyi gárda, könnyűszerrel szerezték a kosarakat, viszont a vendégek előtt kevés lehetőség adódott. A zöld-fehérek végül 35 pontos különbséggel diadalmaskodtak, többek között a 14 hárompontosuknak, az ellentámadásból szerzett könnyed kosaraknak és a palánk alatti játéknak köszönhetően.
 
Sepsi-SIC: Ghizilă 22/18, Solopova 13/9, Topuzović 2, Gödri-Părău 14/3, Higgins 16. Cserék: Demeter 2, Mîrne-Nagy, Șipoș 3/3, Slamová 10/6, Kovács, Whitted 8. Vezetőedző: Zoran Mikes.
Arad: Dzombeta 7/3, Fodor 9/2, Ciotir 3/3, Williams 7, Hadžović 20/6. Cserék: Mercea, Bartók, Ardelean 7, Lee 2. Vezetőedző: Bogdan Bulj.
 
További eredmények: Kézdivásárhelyi SE–Brassói Olimpia 46–74, Târgoviște–Szatmárnémeti VSK 36–82, Konstancai Phoenix–Alexandria 70–55.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat