Huszonkilenc ponttal nyertünk Târgoviște vendégeként


Huszonkilenc ponttal nyertünk Târgoviște vendégeként
Idénybeli 19. győzelmét ünnepelhette a Sepsi-SIC a női kosárlabda Nemzeti Ligában, miután a Piros-csoport 11. fordulójában 78–49-re (17–15, 20–8, 17–16, 24–10) győzött a Târgoviște otthonában, így ismét a rangsor élére ugrott, egy ponttal megelőzve a Szatmárnémeti VSK csapatát. A zöld-fehérek és a Dâmbovița megyei gárda 28. alkalommal játszott egymás ellen, a címvédő tizenkilencedszer nyert, az idényben pedig negyedszer bizonyult jobbnak.
 
Kristina Topuzovic és Marina Solopova juttatta vezetéshez a vendégeket, viszont a házigazdák részéről csak két perc elteltével érkezett válasz, Kilin Tünde és Ancuța Stoenescu volt eredményes, amivel egyenlíteni tudtak, majd nem sokkal később kisebb előnyt építettek ki. Zoran Mikes vezetőedző a hatodik percben időt kért, ezt követően a címvédő Kristina Higgins és Topuzovic kosarával fordítani tudott, majd magához ragadta a kezdeményezést.
 
A második felvonásban Peyton Whitted jegyezte az első pontokat, amire Carla Popescu a hárompontos vonal mögül választ, ám ezt követően nem működött a hazai csapat támadójátéka, hiszen hét percig nem találtak a gyűrűbe. Eközben a zöld-fehér mezesek sorozatban 12 pontot szereztek, majd a Cătălin Tănase irányította csapatból Monique Coker törte meg a kosárcsendet, míg a negyedet Stoenescu hárompontosa zárta, viszont a félidőben a Sepsi-SIC 37–23 arányban vezetett.
 
A harmadik felvonásban Solopova és Anca Șipoș kosarának köszönhetően tovább nőtt a címvédő előnye, azonban a folytatásban több mint négy percig nem jegyeztek újabb találatot, így a házigazdáknak sikerült faragniuk a hátrányukból. Az utolsó tíz percben hengereltek a Zoran Mikes irányította kosárlabdázók, így megérdemelten győztek 29 pontos különbséggel. A szentgyörgyi csapat lepattanók tekintetében ellenfele fölé nőtt, valamint a Târgoviște eladott labdáit kihasználva 30 pontot értékesített, a festékben pedig egyértelműen a háromszéki gárda akarata érvényesült.
 
Târgoviște: Kilin 14/6, Irimia 1, Stoenescu 9/6, Poole, Vaida 7. Cserék: Tănase, Chivu 4, Neagu, Coker 8, Ghiță 2, Popescu 4/3, Toma. Vezetőedző: Cătălin Tănase.
Sepsi-SIC: Solopova 11/3, Topuzovic 12/3, Gödri-Părău 15, Kovács 5/3, Higgins 12. Cserék: Demeter 4, Mîrne-Nagy, Șipoș 3/3, Slamová 8, Whitted 8. Vezetőedző: Zoran Mikes.
 
A zöld-fehérek szombaton 18 órától a Brassói Olimpia ellen lépnek pályára a D. P. Colibași Sportcsarnok a Piros-csoport 13. fordulójában, majd március 23-án, szombaton 19 órától rangadót játszanak a Szatmárnémeti VSK együttesével a Sepsi Arénában az alapszakasz utolsó körében.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat