Ghizilă sérülése súlyos, az idényben már nem játszhat

oldal nyomtatása2019. 03. 19.

Ghizilă sérülése súlyos, az idényben már nem játszhat
Ioana Ghizilă számára véget ért a szezon, ugyanis a vizsgálatok során kiderült, a 22 éves játékos keresztszalag-szakadást szenvedett.
 
Az irányítóként és dobóhátvédként is bevethető kosárlabdázó március 6-án, az Aradi ICIM elleni Román Kupa-negyeddöntő visszavágójának 12. percében sérült meg az egyik támadás során, miután kosárra tört, majd egy felugrás után rosszul érkezett a földre. Fiatal kora ellenére a román válogatott játékos korábban már két komoly térdsérülést szenvedett, és mindkétszer műteni kellett.
 
Ghizilă eddigi karrierje legjobb idényét teljesítette a Nemzeti Ligában. Zoran Mikes vezetőedző első számú huszonhárom év alatti játékosként számított rá, a bajnokságban 18 mérkőzésen kapott lehetőséget, ezeken átlagban 31 percet töltött a pályán, 13.6 pontot szerzett, 3.8 lepattanót gyűjtött és 4.1 gólpasszt osztott ki. A 22 éves kosárlabdázó két Román Kupa-mérkőzésen és hat Európa Kupa-találkozón is magára öltötte a zöld-fehér mezt.
 
Bár Ghizilă sérülése nagy veszteség a háromszoros bajnok és háromszoros Román Kupa-győztes csapatnak, két tehetséges, huszonhárom év alatti játékos áll továbbra is a bosnyák vezetőedző rendelkezésére. Az elmúlt három mérkőzésen a 19 éves Kovács Renáta és a 21 éves Demeter Nóra is több játéklehetőséget kapott, és ezúttal is bizonyították rátermettségüket.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat