Kiváló játékkal jutottunk döntőbe


Kiváló játékkal jutottunk döntőbe
A háromszoros kupagyőztes és címvédő Sepsi-SIC lehengerlő játékkal 103–50 (33–19, 25–11, 26–7, 19–13) arányban diadalmaskodott a Brassói Olimpia felett a Sepsi Arénában a Román Kupa-elődöntőben, így a tavalyhoz hasonlóan idén is fináléba jutott, ahol ezúttal is a Szatmárnémeti VSK lesz az ellenfele.
 
Az első elődöntőben a tavalyi ezüstérmes Szatmárnémeti VSK 68–51-re győzött a Konstancai Phoenix ellen, így elsőként jutott a döntőbe. A hazai közönség előtt pályára lépő Sepsi-SIC a papírforma szerint egyértelműen esélyesebbnek számított a második elődöntőben, mint a rövid kispaddal rendelkező, egyik legjobb játékosát – Biljana Pasovic – sérülés miatt nélkülöző Brassói Olimpia.
 
A mérkőzésen először a brassói csapat volt eredményes, amely Carla Bartee hárompontosával vezetéshez jutott, ám a szentgyörgyi gárda a harmadik percben egyenlített, a folytatásban pedig hengerelt. A Zoran Mikes irányította címvédő a hatékony támadásoknak köszönhetően az első negyed végére kényelmes előnyre tett szert. A zöld-fehérek a folytatásban is érvényesítették akaratukat, és a védekezésük is jól működött, így szünetre 28 pontos előnyt építettek ki (58–30).
 
A harmadik felvonásban sem változott a játék képe, a Sepsi-SIC hatékonyabban célzott, lepattanók tekintetében is jobb volt ellenfelénél, a festékből pedig jóval többször talált a gyűrűbe, mint Brassó, amely csak Brandi Wingate játékára alapozhatott. A továbbjutás már a harmadik játékrészben eldőlt, hiszen a keveset hibázó házigazdák 49 ponttal vezettek az utolsó felvonás előtt. A győzelem birtokában a negyedik negyedben a szentgyörgyi csapat visszavett az iramból, azonban Anca Șipoș ellentámadásból jegyzett kosarával a százpontos határt is átlépték.
 
Brassó: Wingate 26/6, Prlja 2, Filip 4, Podar, Bartee 16/6. Cserék: Pesovic, Szmutku, Al Ash Hab, Pătrașcu, Tanacan 2, Brezan. Vezetőedző: Dan Calancea.
Sepsi-SIC: Solopova 21/6, Gödri-Părău 9/3, Kovács 4/3, Whitted 13, Higgins 16. Cserék: Pasic 16/6, Demeter 6, Mîrne-Nagy 4, Șipoș 5/3, Slamová 9. Vezetőedző: Zoran Mikes.
 
A Román Kupa-döntőt vasárnap 19 órától rendezik a Sepsi Arénában, ahol a Sepsi-SIC a Szatmárnémeti VSK ellen lép pályára, így megismétlődik a tavalyi döntő, ahol a zöld-fehérek 62–48 arányban győztek. 

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat