Könnyed győzelem a Nagyváradi MSC ellen


Könnyed győzelem a Nagyváradi MSC ellen
A címvédő Sepsi-SIC 94 pontos győzelemmel kezdte a női kosárlabda Nemzeti Liga rájátszását. A Zoran Mikes irányította csapat a negyeddöntő első mérkőzésén 130–36 (31–10, 42–11, 25–10, 32–5) arányban diadalmaskodott a fiatal játékosokból álló Nagyváradi MSC felett a Sepsi Arénában.
 
A negyeddöntő első mérkőzését megelőzően a csapatok nyolcszor találkoztak, mindegyik összecsapást a zöld-fehérek nyerték, legutóbb 2015-ben játszottak egymással, a partiumi gárda pedig tíz év elteltével léphetet pályára ismét a playoffban. Az együttesek közti eddigi legnagyobb arányú különbség 89 pont volt a Sepsi-SIC javára.
 
A pénteki mérkőzésen végig a házigazdák akarata érvényesült, egy pillanatig sem volt kérdés a győztes kiléte. Kristina Topuzovic büntetődobásokat értékesítve juttatta vezetéshez csapatát, amire Orbán Nicolette válaszolt, ezt követően azonban Jovana Pasic kétszer is eredményes volt a hárompontos vonal mögül. A szentgyörgyi csapat minden támadással növelte előnyét, könnyed pontokra váltva a nagyváradi kosárlabdázók eladott labdáit.
 
A második játékrészben a zöld-fehérek több pontot szereztek, mint ellenfelük a mérkőzésen. A legszorosabb a harmadik felvonás volt, ahol a Sepsi-SIC mindössze 15 egységgel növelte előnyét az ezúttal hatékonyabban védekező vendégek ellen. A háromszéki gárda 100. pontját Demeter Nóra jegyezte egy gyors kontra végén a negyedik negyed elején. A másik oldalon a nagyváradi csapat Nicoleta Mititelu révén mindössze öt pontot értékesített ebben a felvonásban, ám a vendégek a találkozó utolsó négy percében nem találtak a gyűrűbe.
 
A zöld-fehérek kilencven egységet szereztek a festékből, ellentámadásból hatvanat értékesítettek. A házigazdáktól mindenki feliratkozott a pontszerzők listájára, heten közülük kétszámjegyű pontot jegyeztek. A Sepsi-SIC és a Nagyváradi MSC vasárnap 17 órától játssza a negyeddöntő második mérkőzését a Sepsi Arénában. A párharc három győzelemig tart.
 
Sepsi-SIC: Pasic 18/6, Gödri-Părău 2, Topuzovic 12/3, Kovács 15/9, Higgins 12. Cserék: Demeter 23, Mîrne-Nagy 6, Șipoș 9/3, Slamová 19/3, Whitted 14. Vezetőedző: Zoran Mikes.
Nagyvárad: Orbán 9/3, Mititelu 13, Croitoru 6, Câmpeanu 2, Kokovay 4. Cserék: Manea, Ceh, Chiorean 2, Szallai, Creț. Vezetőedző: Adriana Niculescu.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat