A második mérkőzésen is simán nyertünk


A második mérkőzésen is simán nyertünk
Az első mérkőzéshez hasonlóan alakult a második találkozó forgatókönyve is, a Sepsi-SIC 106–29-re (32–4, 29–7, 23–9, 22–9) győzött a fiatal játékosokból álló, anyagi gonddal küzdő Nagyváradi MSC ellen a női kosárlabda Nemzeti Liga rájátszásában. Ez a győzelem mérföldkő Zoran Mikes vezetőedző számára, hiszen 175. mérkőzésén vezette a zöld-fehér mezeseket, és 150. győzelmének örülhetett a női kosárlabda Nemzeti Ligában.
 
A meccs első kosarát Kristina Higgins szerezte, majd a címvédő pillanatok alatt nyolcpontos előnyt épített ki. A vendégek részéről először Anisia Croitoru volt eredményes, ám az első negyedben mindössze négy pontot jegyzett a Nagyváradi MSC, hiszen a támadójátéka nem okozott gondot a nehezebb súlycsoportba tartozó házigazdák védelmének, így a címvédő tíz perc elteltével már 28 ponttal vezetett.
 
A vendégek a második felvonásban sem tudták felvenni a harcot a jobb játékerőt képviselő szentgyörgyi csapattal, amely a szünetben már 50 pontra növelte előnyét. A második félidőben a Sepsi-SIC is visszafogottabban játszott, viszont fölényéhez nem férhetett kétség, végül 77 pontos győzelmet aratott.
 
A nagyváradi csapat egyik negyedben sem dobta meg a tíz pontot, a zöld-fehérek ellenfelük 50 (!) eladott labdáját kihasználva, ezúttal is hatvan egységet jegyeztek ellentámadásból. A mérkőzés legeredményesebb játékosa Higgins volt, aki 18 pontot szerzett, valamint további négy csapattársa is két számjegyű ponttal fejezte be a mérkőzést, mellesleg Anca Șipoș dupla-duplával zárt, hiszen 11 pontja mellé 10 lepattanót is gyűjtött.
 
A címvédő 2–0 arányban vezet összetettben, és egy győzelem választja el az elődöntőbe jutástól, ahol nagy valószínűség szerint az Aradi ICIM lesz az ellenfele. A Sepsi-SIC és a Nagyváradi MSC a negyeddöntő harmadik mérkőzését pénteken 14.30-tól játssza az Antonio Alexe Arénában.
 
Sepsi-SIC: Solopova 17/6, Topuzović 7, Gödri-Părău 10, Kovács 8/6, Higgins 18. Cserék: Pašić 7, Demeter 4, Mîrne-Nagy 9, Șipoș 11/6, Whitted 15. Vezetőedző: Zoran Mikes.
Nagyvárad: Orbán 10/6, Mititelu 4, Croitoru 8, Câmpeanu 3, Kokovay 4. Cserék: Manea, Ceh, Chiorean, Szallai, Creț. Vezetőedző: Adriana Niculescu.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat