Egy mérkőzés választ el a döntőtől


Egy mérkőzés választ el a döntőtől
A Sepsi-SIC az elődöntő második mérkőzését is győzelemmel zárta az Aradi ICIM ellen a női kosárlabda Nemzeti Ligában, így mindössze egyetlen siker választja el a döntőbe jutástól. A zöld-fehérek ezúttal 85–68 (21–15, 26–20, 19–16, 19–17) arányban diadalmaskodtak a Sepsi Arénában.
 
A találkozó első kosarát Adela Mercea szerezte, azonban a vendégek a következő négy percben nem találtak a gyűrűbe, eközben pedig a házigazdák hétpontos előnyt építettek ki, majd a Maros-parti kosárlabdázóknak sikerült megtörni a kosárcsendet, viszont a hibák miatt nem tudtak faragni hátrányukból. Rövid ideig mindkét gárda pontatlanul célzott, ám a címvédő megrázta magát, magasabb fokozatra kapcsolt, és a második negyedben ötször volt eredményes a hárompontos vonal mögül, ebből Marina Sopolova három triplát vállalt magára. Destiny Williams palánk alatt többször is gondot okozott a néha figyelmetlen hazai védelemnek, így az első félidő végére 12 pontra csökkent a háromszoros bajnok előnye (47–35).
 
A Sepsi-SIC a szünet után ott folytatta, ahol korábban abbahagyta, a labdaszerzéseket gyors ellentámadások végén könnyű pontokra váltották, a másik oldalon viszont a Bogdan Bulj irányította csapat közel hat percig nem szerzett kosarat, végül Fodor Márta egy triplával szakította meg csapata negatív sorozatát, majd Miljana Dzombeta és Dora Ardelean is betalált távolról. Az utolsó negyed első felében a házigazdák mindössze négy egységet termeltek, így a vendégeknek esélyük volt felzárkózni, azonban a zöld-fehérek nem omoltak össze, triplákkal bebiztosították a második győzelmüket is az elődöntőben. A Sepsi-SIC a hárompontos vonal mögül 52 százalékos hatékonysággal dobott, 25 kísérletből 13 landolt a gyűrűben, emellett lepattanók és gólpasszok tekintetében is jobbnak bizonyultak, mint a rövid kispaddal rendelkező ellenfelük.
 
Sepsi-SIC: Pasic 10/6, Demeter, Solopova 19/15, Gödri-Părău 12/3, Higgins 18. Cserék: Mîrne-Nagy, Șipoș 3/3, Topuzovic 12/6, Slamová 11/6, Kovács.
Arad: Mercea 8/3, Dzombeta 7/3, Ciotir 2, Fodor 11/3, Lee 11. Cserék: Rotariu, Bartók, Ardelean 8/3, Williams 21, Hadzovic. Vezetőedző: Bogdan Bulj.
 
Az elődöntő harmadik mérkőzését április 30-án, kedden 18.30-tól játsszák az aradi sportcsarnokban.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat