Sorozatban ötödször játszunk döntőt


Sorozatban ötödször játszunk döntőt
A Sepsi-SIC 83–46 (19–8, 27–15, 15–15, 22–8) arányban diadalmaskodott az Aradi ICIM vendégeként az elődöntő harmadik mérkőzésén, így zsinórban ötödször jutott döntőbe a női kosárlabda Nemzeti Ligában, ahol a tavalyi fináléhoz hasonlóan, idén is a Szatmárnémeti VSK lesz az ellenfele.
 
A címvédő hatékony védelmének köszönhetően már az első pillanattól kezdve hibákra kényszerítette a házigazdákat, akik az első negyedben mindössze 8 pontot szereztek. A zöld-fehérek jól kezdték a mérkőzést, zsinórban hat egységet jegyeztek, míg a Maros-parti gárda csak három perc elteltével talált a gyűrűbe. A hazai csapat Destiny Williams játékának köszönhetően felzárkózott, azonban a játékrész utolsó három percében nem szerzett újabb kosarat, viszont a másik oldalon Marina Solopova 9 pontra növelte a vendégek előnyét. A Bogdan Bulj irányította kosárlabdázóknak a második felvonásban sem volt ellenszerük a zöld-fehérek támadójátékára, mellesleg a Sepsi-SIC pontosan célzott a hárompontos vonal mögül, így a szünetben 23 ponttal vezetett (46–23).
 
A harmadik negyedben kiegyenlítettél vált a játék, bár a házigazdák így sem tudtak faragni hátrányukból. Az utolsó tíz percben ismét a háromszoros bajnok akarata érvényesült, a hosszabb kispaddal rendelkező Zoran Mikes edzette csapat védelemben és támadásban is jobban teljesített ellenfelénél, így bebiztosította helyét a döntőben. A festékben egyértelműen a zöld-fehérek voltak jobbak, akárcsak az ellentámadások tekintetében, hiszen 19 könnyű pontot értékesítettek, valamint a kispadról pályára lépők is kivették részüket a győzelemből, 35 pontot szerezve.
 
Arad: Mercea 1, Dzombeta 4/3, Fodor 6, Ciotir 3/3, Lee 10. Cserék: Rotariu, Bartók, Glisici, Ardelean 2, Williams 20, Hadzovic. Vezetőedző: Bogdan Bulj.
Sepsi-SIC: Pasic 3/3, Demeter 10, Solopova 22/18, Gödri-Părău 9/3, Higgins 4. Cserék: Mîrne-Nagy 2, Șipoș 7/3, Topuzovic 9, Slamová 17/9, Kovács. Vezetőedző: Zoran Mikes.
 
A döntő első mérkőzését május 10-én, a másodikat május 12-én rendezik a Sepsi Arénában, mindkettőt 19 órától játsszák. A párharc három győzelemig tart.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat