Megnyertük a döntő első mérkőzését


Megnyertük a döntő első mérkőzését
A Sepsi-SIC hazai pályán 66–54 (21–9, 15–18, 12–13, 18–14) arányban győzött a Szatmárnémeti VSK ellen a női kosárlabda Nemzeti Liga döntőjének első mérkőzésén. A finálé második meccsét vasárnap 19 órától rendezik szintén a Sepsi Arénában. A párharc három győzelemig tart.
 
A döntő első kosarát Kristina Higgins jegyezte, amire a másik oldalon hamar érkezett a válasz, majd a vendégek Andra Mandache révén átvették a vezetést. A partiumi gárda nemsokára hátrányba került, Jovana Pasic és Marina Solopova pontosan célzott a hárompontos vonal mögül, így a zöld-fehérek az első negyed felénél már tíz ponttal vezettek. A házigazdák hatékony védelmének köszönhetően akadozott a szatmári csapat támadójátéka, a játékrész utolsó négy percében nem szereztek újabb kosarat, a Sepsi-SIC pedig 12 pontos előnnyel vágott neki a második felvonásnak. A Zoran Mikes irányította kosárlabdázók Kristina Topuzovic és Solopova hárompontosával tovább növelték előnyüket, viszont a folytatásban kiegyenlítetté vált a játék, és a hazai együttes mindössze négy egységet termelt a második negyed utolsó négy percében, így csökkent a címvédő hátránya (36–27).
 
A szünet után mindkét csapat többet hibázott, több mint három percig nem szereztek kosarat, a kosárcsendet végül Solopova büntetődobása törte meg, azonban ezt követően inkább a Szatmárnémeti VSK akarata érvényesült, hiszen Brittany Denson gondot okozott a festékben a szentgyörgyi csapat védelmének. Topuzovic kétszer is a hálóba talált, így máris 10 pont fölött volt a két csapat közötti különbség, viszont ezt követően kiélezett küzdelem következett. Mandache irányításával a vendégeknek sikerült felzárkóznia, azonban Pasic és Solopova megőrizte hidegvérét, a fegyelmezettebben játszó zöld-fehérek pedig megnyerték a döntő első mérkőzését. A csapatok történetük során huszonhatodszor találkoztak, a zöld-fehérek 23. győzelmüket ünnepelhették.
 
Sepsi-SIC: Pasic 12/6, Demeter 4, Solopova 17/9, Gödri-Părău 4, Higgins 7. Cserék: Mîrne-Nagy 2, Șipoș 3/3, Topuzovic 15/9, Slamová 2, Kovács. Vezetőedző: Zoran Mikes.
Szatmárnémeti: Amukamara 8, Kádár 2, Mandache 14/6, Denson 16/9, Huțanu 7/3. Cserék: Lloyd, Pane, Uiuiu, Oláh 4, Tavic, Pop, Baltic 3. Vezetőedző: Maikel Lopez.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat