A 13. körverseny társszervezői vagyunk


A 13. körverseny társszervezői vagyunk
Egy hét választ el Székelyföld Kerékpáros Körversenye rajtjától, a rangos sportesemény tizenharmadik kiírását augusztus 7–10. között rendezik meg. Akárcsak az utóbbi két évben, idén is Háromszékről rajtol a viadal, miután Sepsiszentgyörgyön lesz a körverseny csapatbemutatója és prológja, innen indul és ide ér vissza az első szakasz. Az esemény megszervezéséhez klubunk Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának, Kovászna Megye Tanácsának és a Tega Rt.-nek köszönhetően közel 100 ezer lejjel járult hozzá.
 
A szervezők két évvel ezelőtt szakítottak azzal a hagyománnyal, hogy Csíkszeredából rajtoljon az esemény, így egymás után harmadszor indul a háromszéki megyeközpontból. 2019-ben a megmérettetésre 21 együttes nevezett, ezek közül 8 kontinentális, 8 klubcsapat és 5 válogatott. A résztvevők jövő kedden érkeznek Sepsiszentgyörgyre, szerdán 17 órától lesz a csapatbemutató, majd ezt követően sor kerül a város utcáin a prológra, amely egy 5,3 kilométeres kijelölt útszakaszon zajlik. Másnap, azaz augusztus 8-án következik a 197,3 kilométeres háromszéki szakasz, amelyen a versenyzők Sepsiszentgyörgyről indulnak, majd áthaladnak Kovásznán, Kézdivásárhelyen, a Nyergestetőn, Tusnádfürdőn, Mikóújfalun, Baróton, Bölönön és visszaérkeznek a megyeszékhelyre. Augusztus 9-én a 198,4 kilométeres hargitai szakasz következik, majd augusztus 10-én két fél szakasszal zárul a körverseny, előbb egy 10 kilométeres időfutamra kerül sor Csíkszeredában, majd ezt követően egy 122 kilométeres szakaszt teljesítenek Csíkszereda környékén.
 
A Sepsi-SIC sportklubnál már hivatalosan működik a kerékpár és birkózó szakosztály, valamint újraalakult a kézilabda szakág is. Rusz István ügyvezető igazgató elmondta, helyi tehetségekre alapoznak, szeretnének olyan sportolókat kinevelni és segíteni, akik világversenyeken képviselhetik a sepsiszentgyörgyi klubot, és erre elsősorban jó esély van Incze Kriszta és Szabó Norbert révén. Az asztalitenisz szakosztályon belül utánpótlás neveléssel is foglalkoznak, a TopSpin teremben folyamatosan dolgoznak a gyerekekkel. Az ügyvezető igazgató a kosárlabda szakágról is szót ejtett, a négyszeres kupagyőztes és négyszeres bajnok csapat október 16-án megkezdi szereplését az Európa-kupában, ahol december 5-ig hat mérkőzése lesz. A zöld-fehér mezesek célkitűzése a továbbjutás a versenykiírás következő szakaszába.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat