Idegenben kezdünk az Európa-kupában


Idegenben kezdünk az Európa-kupában
Október 17-én az Artego Bydgoszcz vendégeként kezdjük az Európa-kupa 2019–2020. évi idényét, míg a versenykiírásban az első hazai mérkőzésünk október 23-án lesz a Galatasaray ellen a Sepsi Arénában.
 
Október 31-én az előző szezonban a svéd bajnokságban bronzérmes Lulea BBK otthonában játszunk. Svéd ellenfelünk két év kihagyás után tért vissza az Európa-kupába. Legutóbb a 2016–2017. évi idényben szerepeltek a második számú európai kupasorozatban, hat elvesztett mérkőzéssel fejezték be a csoportküzdelmeket. November 7-én az előző idényben a lengyel pontvadászatban hatodik Artego Bydgoszcz látogat Sepsiszentgyörgyre. A Bydgoszcz a tavalyi csoportkört négy győzelemmel és két vereséggel zárta, majd a playoff első körében az oda- és a visszavágóban is győzött a cseh Nymburk ellen, azonban a következő fordulóban alulmaradt a KSC Szekszárd csapatával szemben.
 
Az Európa-bajnoki selejtezők miatt három hét válogatott szünet következik, majd november 27-én csapatunk az előző szezonban a török bajnokságban negyedik Galatasaray vendége lesz, amely 2014-ben Euroliga-, 2018-ban Európa-kupa-győzelmet ünnepelhetett. A török együttes a legutóbbi Európa-kupa csoportkörben 5 győzelemmel és 1 vereséggel jutott tovább, majd a kieséses szakaszban előbb a spanyol Gernika, ezt követően az Aluinvent DVTK Miskolc együttesét búcsúztatta, viszont a playoff harmadik körében kettős vereséget szenvedett a későbbi ezüstérmes, francia Basket Lattes Montpellier Agglomération csapatától.
 
Az utolsó, 6. fordulóban a Lulea BBK érkezik hozzánk, így a csoportkört hazai közönség előtt fejezzük be, célunk a továbbjutás a kieséses szakaszba.
 
Programunk az Európa-kupa csoportkörében:
* 1. forduló (október 17., csütörtök 21.30 óra, Artego Aréna): Artego Bydgoszcz–Sepsi-SIC
* 2. forduló (október 23., szerda 19 óra, Sepsi Aréna): Sepsi-SIC–Galatasaray
* 3. forduló (október 31., szerda 20 óra, Lulea Energi Aréna): Lulea BBK–Sepsi-SIC
* 4. forduló (november 7., csütörtök 19 óra, Sepsi Aréna): Sepsi-SIC–Artego Bydgoszcz
* 5. forduló (november 27., szerda 18.30 óra, Ahmet Comert Sportcsarnok): Galatasaray–Sepsi-SIC
* 6. forduló (december 5., csütörtök 19 óra, Sepsi Aréna): Sepsi-SIC–Lulea BBK
 
 
A csoportokból az első kettő, valamint a Keleti és a Nyugati Konferencia két-két legjobb harmadik helyezettje jut a kieséses szakaszba.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat