Demeter Nóra a válogatottban


Demeter Nóra a válogatottban
A román női kosárlabda-válogatott a napokban összetartáson vesz részt Bukarestben, amelyet a júliusban kinevezett, török Ayhan Avci irányít. Játékosunk, Demeter Nóra is behívót kapott az Európa-bajnoki selejtezőre készülő csapatba.
 
A válogatott csütörtökig a fővárosban készül, majd pénteken Berlinbe repülnek, ahol szombaton és vasárnap felkészülési mérkőzést játszanak Németország ellen. Az Ayhan Avci irányította gárda az Európa-bajnoki selejtezősorozatban a D-csoportban szerepel az olasz, a cseh és a dán csapattal. Románia november 14-én hazai pályán Dánia ellen játssza első tétmérkőzését, majd ezt követően, november 17-én Csehországba látogat.
 
A 33 csapatos selejtezős mezőnyt kilenc csoportba sorsolták: hat négyesbe és három hármasba. A végeredmény körmérkőzések után alakul ki, a kilenc csoportgyőztes és a legjobb öt csoportmásodik jut ki a 16 csapatos kontinensbajnokságra, amelyen a rendező franciák és a spanyolok automatikusan résztvevők. A selejtezőben három kört rendeznek: idén november 10–18., 2020. november 8–16., valamint 2021. január 31. és február 8. között.
 
Ayhan Avci megbízatása a román válogatott élén az Eb-selejtező végéig szól. A tapasztalt szakember jelenleg a török élvonalban érdekelt Bellona Kayseri Basketboll vezetőedzője. A tréner a török húsz év alatti női válogatottat is irányította az augusztusban Pristinában rendezett B-divíziós Európa-bajnokságon, ahol a csapat a hetedik helyen végzett.
 
A bővített játékoskeret: Demeter Nóra, Gabriela Mărginean, Elisabeth Pavel, Adina Stoiedin, Gabriela Irimia, Romina Filip, Fodor Márta, Teodora Neagu, Kilin Tünde, Alina Podar, Ecaterina Armanu, Carla Popescu, Alexandra Chițanu, Mihaela Chelariu. Az összetartáson objektív okok miatt nem vesz részt Annemarie Gödri-Părău, Ioana Ghizilă, Ashley Walker, Sonia Ursu és Claudia Cuic.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat