Montenegrói és amerikai játékost szerződtettünk


Montenegrói és amerikai játékost szerződtettünk
Csapatunk újabb játékosokkal erősödött, ugyanis megszereztük a montenegrói válogatott, Jelena Vučetić és az amerikai Alyssia Brewer játékjogát, valamint csatlakozott a 17 éves Ștefania Cătinean is. Tizennégy fős játékoskerettel vágunk neki a felkészülési időszaknak. A lányok hétfőn orvosi vizsgálaton vesznek részt, majd ezt követően elkezdik az edzéseket.
 
A 178 centiméter magas játékos legutóbb a montenegrói élvonalban érdekelt ZKK Buducnost Bemax csapatában szerepelt. Tavaly decemberben igazolt Montenegróba, ahol 10 mérkőzésen lépett pályára, 8.8 pontot szerzett, 3.4 lepattanót gyűjtött és 2.9 gólpasszt osztott ki. Korábban játszott az orosz Kazanochka, a PINKK-Pécsi 424, a szerb Vojvodina Nis Újvidék és a ZKK Partizan Galenika Beograd mezében.
 
A 25 éves Vučetić a lett–szerb közös rendezésű Európa-bajnokságon kezdőként lépett pályára a Svédország és a Franciaország elleni csoportmérkőzésen, valamint csereként kapott lehetőséget Csehország és Nagy-Britannia ellen. A kontinensviadalon a nyolcaddöntőig menetelő montenegrói válogatott mezében a négy mérkőzésen összesen 74 percet játszott, átlagban 4.8 pontot szerzett, 1.3 lepattanót gyűjtött és 0.5 gólpasszt osztott ki.
 
„Jelena irányítóként és dobóhátvédként is bevethető, támadásban nagyon jók az ösztönei, emellett nagyon motivált, hogy jó idénye legyen. A szezon kezdetén sérülés miatt nem számíthatunk Ghizilă játékára, így mindenképp szükségünk van egy olyan kosárlabdázóra, aki ezeken a pozíciókon játszik, főleg úgy, hogy az Európa-kupában hosszabb cserepadra van szükségünk ahhoz, hogy jól teljesítsünk. Vučetić és Pašić már játszottak együtt a Partizan és Vojvodina mezében, valamint a nemzeti együttesben, ami nekünk mindenképp pozitívum. Úgy gondoltuk, hogy jó lesz olyan játékosokat igazolni, akiket könnyen beépíthetünk a csapatunkba” – mondta Zoran Mikes.
 
A 29 éves Alyssia Brewer idén januárban igazolt a PEAC-Pécs együtteséhez, ahol 16 mérkőzésen kapott lehetőséget, ezeken a találkozókon 11.1 pontot és 8.6 lepattanót átlagolt. Korábban játszott az Aluinvent DVTK Miskolc, a lengyel AZS PWSZ Gorzow és a török Bursa BSB csapatában. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei gárdával 2016-ban Magyar Kupa-győzelmet ünnepelhetett, valamint elődöntőt játszott a bajnokságban. A 190 centiméter magas center egyetemistaként előbb a University of Tennessee, majd a UCLA (University of California, Los Angeles) játékosa volt.
 
„Brewer az elmúlt idényben a magyar élvonalban szerepelt, ahol a pont- és lepattanó átlaga is figyelemre méltó. A 2014–2015. évi szezonban a lengyel első osztályban játszott, ahol a bajnokságban átlagban a legtöbb pontot szerezte, valamint a harmadik legtöbb lepattanót gyűjtötte. Tapasztalt, képzett és okos center, hatékony és erős a palánk alatt, emellett pedig a hárompontos vonal mögül is jól céloz” – fogalmazott a vezetőedző.
 
A 17 éves Ștefania Cătinean az előző idényben Târgoviște játékosa volt, azonban fiatal kora ellenére behívót kapott a húsz év alatti román válogatottba, és részt vett a koszovói rendezésű B-divíziós Európa-bajnokságon. A 165 centiméter magas játékos a kontinensviadalon a válogatott mind a hat mérkőzésén lehetőséget kapott, átlagban 29.4 percet játszott, 7.7 pontot szerzett, 2.2 lepattanót gyűjtött, 3.3 gólpasszt adott és 3.3 szerzett labda szerepel a neve mellett a statisztikában.
 
A játékoskeretünk a 2019–2020. évi szezonra: Jovana Pašić, Kristina Topuzović, Annemarie Gödri-Părău, Ioana Ghizilă, Kovács Renáta, Demeter Nóra, Mîrne-Nagy Ildikó, Chrissy Givens, Andra Mandache, Orbán Nicolett, Natalie Butler, Jelena Vučetić, Alyssia Brewer, Ștefania Cătinean.
A szakmai stáb: Zoran Mikes (vezetőedző), Samuilă Zoltán (másodedző), Bartók Botond (gyógytornász), Rusz István László (ügyvezető igazgató).

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat