Október 2-án kezdődik a bajnokság


Október 2-án kezdődik a bajnokság
A Román Kosárlabda-szövetség elkészítette női kosárlabda Nemzeti Liga menetrendjét, az előző szezonhoz képest változtatott a 2019–2020. évi idényben a lebonyolítási rendszeren. A bajnokság alapszakasza két részből áll, majd következik a rájátszás, ahol az első és a második kiemelt csak az elődöntőben kapcsolódik be. Négyszeres bajnok együttesünk az október 2-án rajtoló 14 csapatos pontvadászatot Brassó vendégeként kezdi, míg a Román Kupa első körében nem játszunk.
 
Az alapszakaszban a csapatokat földrajzi elhelyezkedés szerint Nyugati és Keleti csoportba sorolták, ahol oda- és visszavágót játszanak, mindegyik együttesnek 13 mérkőzése lesz. A Nyugati csoportban szerepel a Szatmárnémeti VSK, az Aradi ICIM, a Kolozsvári U, a Kézdivásárhelyi SE, a Nagyváradi CSU, Marosvásárhelyi Sirius és a Nagyszebeni MSK, míg a Keleti csoportban játszik a címvédő Sepsi-SIC, Brassó, Bukaresti Rapid, Bukaresti Agronomia, Alexandria, Phoenix Constanța és Târgoviște.
 
A pontvadászat október 2-án kezdődik, a bajnokság első szakaszának utolsó fordulóját 2020. január 4-én rendezik, majd ezt követően a Keleti- és Nyugati-csoport első három–három helyezettje egymás ellen folytatja az A jelű csoportban, míg a többiek a B-csoportban játszanak. Az együttesek a január 11-én kezdődő pontvadászat második részében szintén oda- és visszavágót játszanak, majd az alapszakasz első és a második helyen végző csapata a rájátszás első körében, vagyis a negyeddöntőben szabadnapos lesz, csak az elődöntőben játszik. A második szakasz március 8-án ér véget, majd néhány napos szünet után kezdődik a playoff, amely várhatóan április 26-án végződik, amennyiben a döntőben a bajnok kilétéről az ötödik mérkőzés dönt.
 
A rájátszás negyeddöntőjében a harmadik a hatodikkal, a negyedik pedig az ötödikkel játszik a legjobb négy közé jutásért, a párharcok három győzelemig tartanak akárcsak az elődöntőben és a döntőben. Az elődöntőben a 4–5. helyezett párharcának győztese az első kiemelttel játszik, míg a 3–6. helyezett párharcának nyertese az alapszakaszban második helyen végző csapattal csap össze a döntőbe jutásért. A szabályok értelmében a mérkőzéseken két romániai kosárlabdázónak folyamatosan játszania kell, közülük legalább az egyik a huszonhárom év alatti követelménynek is eleget kell tegyen, valamint a csapatok a meccsekre öt külföldi játékost nevezhetnek.
 
A szakszövetség a benevezési díjakat lecsökkentette, továbbá kötelezi az élvonalban szereplő gárdákat, hogy legalább egy utánpótlás csapattal szerepeljenek a tizenhárom–tizennyolc év alatti bajnokságokban. Ha a csapatok ennek az előírásnak nem felelnek meg, 5 pontos levonással büntethetőek, valamint a Nemzeti Ligában játszó együtteseknek kötelezően szerepelnie kell a három–három elleni bajnokságban és a Román Kupában. Csapatunk előbbi versenykiírásban a nyáron hét teremtornán és a döntőn, míg utóbbiban augusztus 17. és október 29. között 19 teremtornán vesz részt.
 
Csapatunk programja a bajnokság első részében (Keleti-csoport):
* 1. forduló (október 2.): Sepsi-SIC–Brassó
* 2. forduló (október 5.): Phoenix Constanța–Sepsi-SIC
* 3. forduló (október 9.): Sepsi-SIC–Bukaresti Rapid
* 4. forduló (október 12.): Târgoviște–Sepsi-SIC
* 5. forduló (október 19.): Sepsi-SIC szabadnapos
* 6. forduló (november 2.): Alexandria–Sepsi-SIC
* 7. forduló (november 21.): Sepsi-SIC–Bukaresti Agronomia
* 8. forduló (november 24.): Sepsi-SIC–Brassó
* 9. forduló (november 30.): Sepsi-SIC–Phoenix Constanța
* 10. forduló (december 7.): Bukaresti Rapid–Sepsi-SIC
* 11. forduló (december 14.): Sepsi-SIC–Târgoviște
* 12. forduló  (december 21.): Sepsi-SIC szabadnapos
* 13. forduló (december 28.): Sepsi-SIC–Alexandria
* 14. forduló (2020. január 4.): Bukaresti Agronomia–Sepsi-SIC
 
A szakszövetség kisorsolta a Román Kupa első körének párosítását, ahol az előző versenykiírásban döntős csapatok – Sepsi-SIC és Szatmárnémeti VSK – szabadnaposak, és csak a második szakaszban kapcsolódnak be. A kupa első fordulóját október 16-án és 23-án rendezik, az együttesek a második körben december 11-én és 2020. január 15-én lépnek pályára, a négyes döntő február 15-én és 16-án lesz.
 
Az első szakasz menetrendje: Bukaresti Rapid–Kolozsvári U, Bukaresti Agronomia–Marosvásárhelyi Sirius, Phoenix Constanța–Kézdivásárhelyi SE, Nagyváradi CSU–Alexandria, Nagyszebeni MSK–Brassó, Târgoviște–Aradi ICIM.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat