Kezdődik a bajnokság


Kezdődik a bajnokság
Szerdán 19 órakor először lépünk pályára a 2019–2020. évi szezonban: a női kosárlabda Nemzeti Liga 1. fordulójában a Brassói Olimpia együttesével játszunk a Sepsi Arénában. Négyszeres bajnok csapatunk 5 hetes felkészülési időszakot tudhat maga mögött, amelyben 7 edzőmeccset is játszott, ezekből négyet megnyert, hármat pedig elveszített. Az első tétmérkőzés előtt Zoran Mikes vezetőedző a felkészülésről, a bajnokságról és a sérült játékosokról beszélt, valamint üzent a szurkolóknak is.
 
Felkészülési időszak után
„Befejeztük valószínűleg az idény legnehezebb időszakát, hiszen a játékosokat formába hoztuk fizikailag, erős alapot építettünk az egész szezonra, emellett pedig a helyére tettük a puzzle-darabokat támadásban és védekezésben. Természetesen a csapat felkészítése nem rövid folyamat, és szinte lehetetlen tökéletesen játszani hét felkészülési mérkőzés után, viszont hétről hétre jobbak vagyunk. Remélem, szilárd szerkezetet építettünk, és versenyképes csapat leszünk, amely szívvel és erővel játszik. Az edzőmérkőzéseket erős csapatok ellen játszottuk, úgy gondolom, a szerzett tapasztalatokat a jövőben kamatoztatni tudjuk.”
 
Bajnoki rajtra készülve
„Az előttünk álló időszak nagyon zsúfolt, hiszen a következő tíz napban négy bajnoki mérkőzést játszunk, nemsokára pedig az Európa-kupa is elkezdődik, szóval bízom benne, hogy készen állunk a feszített tempóra. Nem panaszkodhatunk a versenynaptárunkra, hiszen azért dolgoztunk keményen az elmúlt hetekben, hogy készen álljunk az előttünk álló megterhelő hónapokra. Az biztos, hogy nehéz feladat vár ránk, azonban meg kell mutatnunk, hogy erős fából faragtak. A legjobb tudásunk szerint játszunk, megpróbálunk minden ellenfelünk számára kemény diónak bizonyulni, és reméljük, néhányuk foga belénk törik. Ezzel egy időben igyekszünk élvezni a játékot a nagyon jó és erős csapatok ellen is.”
 
Ghizilă és Brewer állapota
„Teljes mértékben azokra a játékosokra összpontosítunk, akik száz százalékosan készen állnak a játékra az idény elejétől kezdve. Nagyon várjuk, hogy Ioana Ghizilă és Alyssia Brewer felépüljön, és segíthessék a csapatot a célunk elérésében. Kijelenthetem, hogy Ioana jövő héten visszatér a csapathoz, ugyanis az utóbbi három hónapban a sérülés utáni rehabilitációt Újvidéken végezte kiváló szakemberek és edzők irányításával, szóval a folytatásban a felépülés utolsó szakasza következik. Egyelőre nem tudnám megmondani, hogy mikor láthatjuk újra a pályán, nem szeretnénk semmit elsietni, az a legfontosabb, hogy száz százalékos legyen, és biztos vagyok benne, hogy mindenki boldog lesz, amikor ismét pályára léphet. Egyelőre Brewer sem áll készen arra, hogy játsszon, viszont a következő hetekben felépülhet. Klubunk átmeneti megoldást keres a center helyettesítésére a nemzetközi mérkőzéseken, szóval ha a játékospiacon találunk valakit, aki beleillik a csapatba, megpróbálunk megegyezni az illetővel a lehetőségeinkhez mérten.”
 
Üzenet a szurkolóknak
„Szeretném meghívni a szurkolókat, hogy velünk legyenek minden mérkőzésen, kezdve a bajnokság első fordulójától. Szükségünk van a támogatásukra, és kijelenthetem, hogy teljes szívvel és erőbedobással fogunk ebben az idényben is játszani. A szurkolótáborunk már évek óta bizonyítja, hogy a női kosárlabda berkeiben az egyik legjobb, mi pedig büszkék vagyunk erre a tényre, továbbá arra törekszünk, hogy ők is büszkék legyenek ránk. Ha a csapat és a szurkolók összefognak, nagyon nehéz minket legyőzni hazai pályán, szóval mindenképp tiszteletben tartjuk a hagyományokat. Tudjuk, hogy a szurkolók az idegenbeli mérkőzésekre is elkísérnek, aminek nagyon örülünk. Szeretnék sok szerencsét kívánni mindenkinek, hogy szórakozással, jókedvvel és örömmel teli idényünk legyen.”

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat