Győzelemmel kezdtük az idényt


Győzelemmel kezdtük az idényt
Négyszeres bajnok csapatunk 33 pontos győzelemmel kezdte a 2019–2020. évi szezont, mivel 76–43 (20–15, 24–11, 14–5, 18–12) arányban diadalmaskodott a Brassói Olimpia felett a Sepsi Arénában a női kosárlabda Nemzeti Liga 1. fordulójában. A csapatok huszonnegyedszer léptek pályára egymás ellen, a zöld-fehérek huszonharmadszor nyertek.
 
A mérkőzés első 7 perce kiegyenlített küzdelmet hozott, mindkét csapat többet hibázott, majd a házigazdák magukhoz ragadták a kezdeményezést, Natalie Butler palánk alatt kemény diónak bizonyult az Olimpia számára, a Zoran Mikes irányította csapat pedig az első negyed végére 5 pontos előnyre tett szert (20–15). A folytatásban a háromszéki együttes támadójátéka és védekezése is feljavult, a hárompontosok is utat találtak a gyűrűbe, így a hazai gárda a szünetben 18 egységgel vezetett.
 
A harmadik játékrészben ismét többet hibáztak a csapatok, a vendégek mindössze 4 pontot szereztek Biljana Pešović és Nikolina Zubac révén, vagyis a címvédő az utolsó tíz percnek megnyugtató fölényben vághatott neki. A negyedik negyedet is az erősebb játékerőt képviselő és hosszabb kispaddal rendelkező Sepsi-SIC uralta, többek között Jelena Vučetić két hárompontosának köszönhetően, így magabiztos győzelmet aratott az idény első bajnoki mérkőzésén.
 
Sepsi-SIC: Demeter 8, Topuzović 10/3, Mandache 13, Gödri-Părău, Givens 12. Cserék: Cătinean, Mîrne-Nagy 4, Vučetić 15/9, Kovács 2, Butler 12. Vezetőedző: Zoran Mikes.
Brassó: Lyons 6, Pešović 10, Al Ash Hab 2, N. Zubac 13/9, Filip. Cserék: Brezan, Dumitru, Hoțuc, D. Zubac 10/3, Pătrașcu, Voica 2. Vezetőedző: Dan Calancea.
 
Csapatunk a női kosárlabda Nemzeti Liga 2. fordulójában a Phoenix Știința Constanța vendégeként lép pályára október 5-én, szombaton 16 órától.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat