178 pontot szereztünk Constanța ellen


178 pontot szereztünk Constanța ellen
Kosárlabdacsapatunk rekordot jelentő különbséggel győzött a Phoenix Știința Constanța vendégeként a Nemzeti Liga 2. fordulójában. A zöld-fehérek a kiütésnél is súlyosabb, 178–31 arányú (48–2, 50–2, 49–10, 31–17) vereséget mértek a húsz év alatti, helyi játékosokkal felálló tengerparti együttesre.
 
A Constanța vezetősége azzal magyarázta a játékoskerete összeállítását, hogy nem sikerült a négy külföldi kosárlabdázóra időben kifizetniük a leigazolási díjakat, valamint három játékos kisebb sérülést szenvedett edzésen, így kénytelenek voltak csak fiatal helyiekre számítani a címvédő elleni mérkőzésen. A négyszeres bajnok és a Phoenix Constanța nem volt egy súlycsoportban, ugyanis a mérkőzést Kovács Renáta két kosarával kezdtük, ami után még további 40 következett a zöld-fehér mezesek részéről, majd a 9. percben Maria Marcu révén a házigazdák is megtörték a kosárcsendet. A tengerparti gárda a második negyedben is két pontot szerzett, ezúttal Nicoleta Mititelu volt eredményes a játékrész első percében. A háromszéki csapat további ötven pontot jegyzett az első félidő vége előtt, így 98–4-re vezetett a szünetben. A különbség a második félidőben tovább nőtt, a szentgyörgyi csapat 100. pontját Chrissy Givens szerezte, a harmadik játékrészben pedig további 47 pontot hoztak össze. Az utolsó tíz perc valamivel kiegyensúlyozottabb volt, végül a Sepsi-SIC 178 pontot szerzett, ami rekord a női kosárlabda Nemzeti Liga történetében.
 
Phoenix: Grancea, Marcu 9, M. Florea, Mititelu 15/3, Dragoș. Cserék: Fülöp, B. Florea, Ion 2, Marin, Radu 5. Vezetőedző: Carmin Popa.
Sepsi-SIC: Mandache 16, Gödri-Părău 11/3, Givens 24, Kovács 19/3, Butler 18. Cserék: Demeter 38, Cătinean 16, Mîrne-Nagy 14/3, Vucetic 4, Topuzovic 18/3. Vezetőedző: Zoran Mikes.
 
A Sepsi-SIC október 9-én, szerdán 19 órától a Rapid csapatát fogadja a női kosárlabda Nemzeti Liga 3. fordulójában.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat