Amerikai erőcsatárt igazoltunk


Amerikai erőcsatárt igazoltunk
Kosárlabdacsapatunk Shae Kelley személyében 28 éves, amerikai erőcsatárral kötött rövid távú szerződést. A 185 centiméter magas játékos legutóbb az izraeli élvonalban érdekelt Elitzur Maclaren Holon mezét öltötte magára.
 
Kelley az elmúlt idényben 26 bajnoki mérkőzésen kapott lehetőséget, átlagban 20.3 pontot szerzett, 11.9 lepattanót gyűjtött, 4.8 gólpasszt osztott ki, valamint 2.1 szerzett labda is szerepelt a neve mellett a statisztikában. A 2017–2018. évi szezonban a szintén izraeli Ramat Hasharon csapatában 23 mérkőzésen játszott, 19.6 pontot, 10.4 lepattanót, 2.7 asszisztot és 1,7 szerzett labdát átlagolt. Korábban játszott még a lengyel Energa Torun, a spanyol Universitario de Ferrol, a Puerto Rico-i Montaneras de Morovis és az izraeli Hapoel Rishon Le-Zion együttesében is. Egyetemistaként az Old Dominion és a University of Minnesota játékosa volt, majd 2015-ben az észak-amerikai női profi kosárlabda-bajnokság játékosbörzéjén harmincötödikként kelt el, a Minnesota Lynx választotta ki, amelynek mezében 6 WNBA-mérkőzésen léphetett pályára.
 
„Alissya Brewer sérülés miatt továbbra sem bevethető, így a szakmai stáb úgy látta jónak, hogy egy újabb játékost igazoljunk, aki nem csak ponterős, hanem lepattanók gyűjtésében is a csapat hasznára lehet, valamint ha szükséges, akár centerként is bevethető. Az előző idényben jól szerepelt az izraeli bajnokságban, a Holon trénere folyamatosan kezdőként küldte pályára, és a számok alapján az együttes meghatározó tagja volt. Bízunk benne, hogy az Európa-kupában segítségünkre lesz, hiszen tapasztalt játékosról van szó, aki nem ijed meg a kihívásoktól” – mondta Rusz István ügyvezető igazgató.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat