Győzelemmel zártuk a csoportkört


Győzelemmel zártuk a csoportkört
Zöld-fehér mezes csapatunk hazai pályán 64–48 (26–11, 13–12, 15–9, 10–16) arányban diadalmaskodott a svéd Lulea BBK felett a női kosárlabda Európa-kupa csoportkörének utolsó, 6. fordulójában. A Sepsi-SIC 4 győzelemmel és 2 vereséggel a második helyen zárta az E-csoportot, így a playoff első körében folytatja.
 
A sepsiszentgyörgyi csapat az első pillanattól magához ragadta a kezdeményezést, az eredményes támadójátéka hatékony védekezéssel párosult, így Seth Robin Arne Sandberg vezetőedző kénytelen volt időt kérni. Ezt követően sem találtak magukra a vendégek, a házigazdák pedig 7 pontot szereztek sorozatban, amivel megnyugtató előnyt építettek ki. A második játékrész kiegyensúlyozottabb játékot hozott, mindkét oldalon többet hibáztak, viszont a szünetben a zöld-fehérek 16 ponttal vezettek (39–23).
 
A harmadik felvonás elején közel két percig egyik csapat sem jegyzett újabb kosarat, majd a svédek törték meg a jeget, ugyanis Ivey Slaughter büntetőből volt eredményes, amire Jovana Pasic gyors kosárral válaszolt, innentől pedig ismét a Zoran Mikes irányította csapat diktálta a tempót, a svéd tréner pedig időkéréssel törte meg a hazai együttes lendületét. Az északi gárda játéka nem élénkült meg, ebben a negyedben mindössze 9 egységet szorgoskodtak össze, így az utolsó negyed előtt 22 pontos hátrányban voltak. Az utolsó felvonásban csökkent a játék színvonala, majd Alyssia Brewer térdsérülés miatt hagyta el a pályát. A svédek a hajrához közeledve összehoztak egy 10 pontos sorozatot, amit Zoran Mikes időkéréssel szakított meg, végül pedig a házigazdák örülhettek, és győzelemmel zárták a csoportkör.
 
A playoff 1. körében ismét az Artego Bydgoszcz csapatával játszunk. A lengyel gárda csoportelsőként végzett az E jelű négyesben, ahol ellenünk előbb 7267-re, majd 7650-re győzött. Az odavágót várhatóan december 19-én Sepsiszentgyörgyön rendezik, míg a visszavágóra 2020. január 9-én Lengyelországban kerül sor. Az alapszakaszban tíz négyes csoport van, mindegyikből a csoportelső és a csoportmásodik jut tovább, valamint a Keleti és a Nyugati Konferenciából a kétkét legjobb harmadik. A továbbjutókat az elért eredmények (győzelem/vereség), illetve a kosárkülönbség alapján 1-től 24-ig rangsorolják. A legjobb 8 a playoff első körében nem játszik, míg a többieket a rangsorban elfoglalt helyük alapján párosítják (9. vs. 24., 10. vs. 23., 11. vs. 22. stb). Mivel a rangsorolásnál az Artego a 16., a Sepsi-SIC pedig a 17. lett, így történhetett meg, hogy ismét egymás ellen játszanak.
 
Sepsi-SIC: Pašić 2, Mandache 11/3, Gödri-Părău 7/3, Givens 16/3, Butler 8. Cserék: Demeter, Orbán 4, Mîrne-Nagy, Vučetić 8, Topuzović, Kovács, Brewer 8. Vezetőedző: Zoran Mikes.
Lulea: Slaughter 3, Hiedeman 6, Nnamaka 1, Jovanovic 9, Vesterberg 8/3. Cserék: Ponturo 5/3, Södersten 3, Ekh 6, Karamovic 7, Nyström. Vezetőedző: Seth Robin Arne Sandberg.
 
A Sepsi-SIC december 7-én, szombaton 13.30-tól a Rapid vendége lesz a Nemzeti Liga 10. körében, majd december 14-én, szombaton 19 órától Târgoviște ellen lép pályára a Sepsi Arénában a 14. fordulóban.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat