Bejutottunk a négyes döntőbe


Bejutottunk a négyes döntőbe
Címvédő csapatunk kettős győzelemmel jutott a Román Kupa négyes döntőjébe, miután a negyeddöntő visszavágóján 90–63 (25–19, 15–17, 27–13, 23–14) arányban diadalmaskodtunk a Sepsi Arénában a Szatmárnémeti VSK felett. Zöld-fehér mezes csapatunk mellett az FCC Baschet Arad, a Kézdivásárhelyi SE és a Bukaresti Agronomia küzdhet február 15-én és 16-án a Final Fourban. A rendező kilétére pénteken derül fény a szakszövetség székházában.
 
Jól kezdtek a vendégek, az első negyedben kiegyenlített játékkal rukkoltak elő a csapatok, felváltva estek a kosarak, azonban az utolsó három percben a partiumi gárda mindössze két pontot jegyzett, amire a házigazdák 11 egységgel válaszoltak. A Mauro Procaccini irányította kosárlabdázók négypontos hátrány ledolgozásának reményében érkeztek Sepsiszentgyörgyre, így ennek érdekében a második játékrészben is kellemetlen pillanatokat okoztak a többet hibázó négyszeres kupagyőztesnek, amely mindezek ellenére a szünetre 4 pontos előnyt épített ki (40–36). A második félidőben egyértelműen csapatunk akarata érvényesült, támadásban és védekezésben is ellenfelünk fölé nőttünk, az utolsó tíz percnek pedig 17 pontos előnnyel vághattunk neki. A lendületünk a negyedik negyedben sem hagyott alább, a Szatmárnémeti VSK nem találta a játékunkra az ellenszert, végül 90–63 arányban győztünk, és megérdemelten jutottunk a négyes döntőbe.
 
Sepsi-SIC: Pašić 12/3, Demeter 4, Mandache 17/6, Gödri-Părău 9, Givens 21/3. Cserék: Orbán 6, Cătinean, Mîrne-Nagy, Vučetić 12, Topuzović 9/3, Kovács, Butler. Vezetőedző: Zoran Mikes.
Szatmárnémeti: Mosby 25/3, Oláh 8/6, Miljkovic 8, Podar 11/9, Ervin 7. Cserék: Popescu, Pop, Szmutku, Ferenczi 2, Kádár, Stoiedin 2, Huțanu. Vezetőedző: Mauro Procaccini.
 
A Sepsi-SIC január 18-án, szombaton 19 órától a Kolozsvári U csapatával játszik a Sepsi Arénában a Nemzeti Liga középszakaszának 2. fordulójában, majd január 25-én, szombaton Târgoviște vendégeként lép pályára a középszakasz 3. körében.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat