Legyőztük az aradi csapatot


Legyőztük az aradi csapatot
A címvédő Sepsi-SIC hazai pályán 61–50 (20–7, 18–2, 15–19, 8–22) arányban győzött az FCC Baschet Arad ellen a női kosárlabda Nemzeti Liga középszakaszának 4. fordulójában, így a zöld-fehérek magabiztosan vezetik az A-csoportot.
 
A csapatok a mérkőzés kezdete előtt megemlékeztek a helikopter-balesetben nemrég elhunyt amerikai kosárlabdázóról, Kobe Bryantről. A labdafeldobást követően az első pontokat a vendégek szerezték, viszont a házigazdák Chrissy Givens és Demeter Nóra révén rögtön válaszoltak. Csapatunk átvette a vezetést, majd egy 13 pontos sorozattal folytatta, jelentős előnyt kialakítva, amely megmaradt az első negyed végére is (20–7). A második játékrészben csak egy csapat maradt a pályán, ugyanis a címvédő alaposan megszórta ellenfelét, hatékony védekezésével pedig nem hagyta érvényesülni az aradi csapatot, amelynek mindössze két értékesített büntetődobásra futotta. A szünetre a zöld-fehérek már 29 pontos különbséget dolgoztak ki (38–9).
 
A harmadik felvonásban Zoran Mikes együttese árnyéka volt az első félidőben mutatott teljesítményének, így a vendégek éltek a felkínált lehetőséggel, és rövid idő alatt tíz pontot faragtak hátrányukból (40–21). A folytatásban magukra talált a háromszéki gárda, Andra Mandache kétszer is távolról talált a gyűrűbe, csatlakozott hozzá Givens és Jelena Vucetic, amivel sikerült megtörni a Maros-partiak lendületét (53–28). Az utolsó tíz percben a négyszeres bajnok támadásban több labdát eladott, pontatlanul célzott, és a védekezés is hagyott némi kívánnivalót maga után. Az FCC Baschet Arad nem adta fel a küzdelmet, erőfeszítését azonban csak részsiker koronázta, a fordításra már nem maradt idejük.
 
Sepsi-SIC: Pašić, Demeter 8, Mandache 18/6, Gödri-Părău 8, Givens 12. Cserék: Orbán 2, Cătinean, Mîrne-Nagy, Vučetić 5, Topuzović 8, Kovács, Butler. Vezetőedző: Zoran Mikes.
Arad: Webb 15, Bartók 2, Karakasevic 1, Fodor 2, Hadzovic 5/3. Cserék: Mercea, Akathiotou 2, Pop 1, Ardelean 10, Ciotir, L. Neagu, Robinson 12. Vezetőedző: Manuel Rodriguez.
 
Változott a soron következő két mérkőzésünk időpontja. A Szatmárnémeti VSK-val február 7-én, pénteken 18 órától mérkőzünk meg a Both Katalin Sportcsarnokban a Nemzeti Liga középszakaszának 5. körében. Ezt követően a 6. fordulóban a Brassói Olimpia elleni találkozót február 11-én, kedden 19 órától játsszuk a Sepsi Arénában.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat