Győzelemmel hangoltunk a négyes döntőre


Győzelemmel hangoltunk a négyes döntőre
A Sepsi-SIC végig uralt mérkőzésen 83–64 (19–11, 25–20, 20–15, 19–18) arányú győzelmet aratott a vendég Brassói Olimpia felett a női kosárlabda Nemzeti Liga középszakaszának 6. fordulójában, így továbbra is hibátlan a pontvadászatban.
 
Bemutatkozott csapatunkban az amerikai Rebecca Tobin, aki már az első percben megszerezte első pontjait zöld-fehérben, ugyanis centerünk büntetődobásai nyitották meg a mérkőzést, majd a jó képességekkel rendelkező játékos ezt követően is folytatta a pontgyártást. Chrissy Givens is játékba lendült, így a két tengerentúli eredményességének köszönhetően csapatunk támadásról támadásra növelte előnyét, amely az első negyed végére nyolc pontra nőtt (19–11). A folytatásban annak ellenére némileg kiegyenlítettebbé vált mérkőzés, hogy a vendégek Biljana Pesovic és Ecaterina Armanu nélkül léptek pályára. A házigazdák támadásban több hibát vétettek, a dobások sem találtak utat a gyűrűbe, a vendégek viszont kezdeményeztek, és sikerült felzárkózniuk három pontra (27–24). Zoran Mikes csapata Annemarie Gödri-Părău és Tobin pályára küldésével ismét magához ragadta a kezdeményezést, javult a támadójáték, így az első félidő végére visszaállt a megnyugtató különbség (44–31). Szünet után sem változott a helyzet, a négyszeres bajnok félgőzzel játszva is eredményesebb volt a brassói csapatnál, azonban a zöld-fehérek eladott labdái miatt a negyedik játékrész ismét kiegyenlítetté vált, Dan Calancea együttese pedig könnyű kosarakat szerzett. A címvédő játéka ezúttal hagyott némi kívánnivalót maga után, de a győzelme egyetlen pillanatig sem volt kérdéses, így története során 29. alkalommal is legyőzte a Brassói Olimpia csapatát.
 
Sepsi-SIC: Orbán 2, Mandache 6, Gödri-Părău 6/6, Givens 21/6, Tobin 14. Cserék: Pašić 11/6, Demeter 4, Cătinean, Mîrne-Nagy, Vučetić 13, Topuzović 4, Kovács 2. Vezetőedző: Zoran Mikes.
Brassó: Williams 11/3, Voica 2, Dumitru, Beadle 15/3, N. Zubac 10/3. Cserék: Al Ash Hab 11, D. Zubac 12, Brezan, Filip 3/3, Frincu, Pătrașcu. Vezetőedző: Dan Calancea.
 
Csapatunk legközelebb február 15-én és 16-án a Román Kupa négyes döntőjében lép pályára a Sepsi Arénában, ahol az elődöntőben a Bukaresti Agronomia lesz az ellenfelünk.
 
A Final Four programja:
* február 15., szombat: FCC Baschet Arad–Kézdivásárhelyi SE (16.30 óra), Bukaresti Agronomia–Sepsi-SIC (19 óra)
* február 16., vasárnap: Döntő (19.30 óra)

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat