Győztünk Zoran Mikes jubiláló mérkőzésén


Győztünk Zoran Mikes jubiláló mérkőzésén
Zoran Mikes vezetőedző mérföldkőhöz érkezett, ugyanis a zöld-fehér mezeseket a 200. bajnoki mérkőzésen irányította a női kosárlabda Nemzeti Ligában. A szakember jubiláló meccsén a Sepsi-SIC hazai pályán 88–51 (28–16, 22–13, 16–9, 22–13) arányban diadalmaskodott Târgoviște felett.
 
A találkozó előtt a klub vezetősége és a Sepsi Aréna közönsége köszöntötte a 200. bajnoki mérkőzésén dirigáló bosnyák vezetőedzőt, aki 2013 novembere óta irányítja a háromszéki csapatot, amelynek legnagyobb sikerei – négy bajnoki cím és öt Román Kup-győzelem – Zoran Mikes nevéhez fűződnek.
 
Jól kezdtünk a Dâmbovița megyei csapat ellen, sorozatban 9 pontot szereztünk, míg ellenfelünk csak az 5. percben talált először a gyűrűbe. A folytatásban magára talált a Cătălin Tănase irányította együttes, kiegyenlítettebbé vált a játék, viszont az első negyedben tovább tudtuk növelni előnyünket (28–16). A második játékrész kezdetén mindkét gárda támadójátéka akadozott, azonban a zöld-fehérek megrázták magukat, a festékben jobban teljesítettek a vendégeknél és féltávról is hatékonyabban céloztak, így a szünetre 21 ponttal vezettünk (50–29).
 
A harmadik felvonásban mindkét csapat sokat hibázott támadásban és védekezésben egyaránt, emiatt kevés találat született. Néhány perc elteltével a házigazdák játéka ismét kezdett összeállni, így a Târgoviște az utolsó negyednek 28 pontos hátránnyal vághatott neki (66–38). A mérkőzés utolsó tíz percében is a címvédő Sepsi-SIC akarata érvényesült, a fáradt vendégek már nem tudtak ellenállást kifejteni, a hazai csapat pedig 19. győzelmét ünnepelhette a bajnokságban, és továbbra is az A-csoport rangsorának első helyét foglalja el.
 
Sepsi-SIC: Orbán 4, Mandache 14/3, Gödri-Părău 7, Givens 14, Tobin 11. Cserék: Pašić 7/3, Demeter 6, Cătinean, Mîrne-Nagy 4, Vučetić 12/3, Topuzović 9, Kovács. Vezetőedző: Zoran Mikes.
Târgoviște: Chivu 24/3, Toma 7, Irimia 7/3, Ghiță 4, Stoenescu 2. Cserék: Păun 3/3, Petrof 2, Robotin Auier, Brebene, Tănase 2. Vezetőedző: Cătălin Tănase.
 
Csapatunk jövő héten játssza utolsó két mérkőzését a középszakaszban: március 4-én, szerdán 18 órától az FCC Baschet Arad vendégeként lépünk pályára, majd március 8-án, vasárnap 18.30-tól a Szatmárnémeti VSK látogat a Sepsi Arénában. 

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat