Szinte esélytelen a folytatás


Szinte esélytelen a folytatás
A Román Kosárlabda-szövetség (FRB) március 20-án közleményben jelezte, meghosszabbította a felnőtt és az utánpótlás bajnokságok felfüggesztését április 14-ig. A FRB kiemelte, a döntést a koronavírus-járvány megfékezése érdekében hozta meg a csapatokkal egyeztetve.
 
A harmincnapos szükségállapot alatt az edzések is tiltottak, ugyanis a sportolók, szakmai stábok és az alkalmazottak egészsége mindennél fontosabb. Mint ismert a szakszövetség március 12-én jelentette be, hogy a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedések miatt március 31-ig felfüggeszti mind a női, mind a férfi Nemzeti Liga küzdelmeit, végül meghosszabbította ezt az időszakot, majd jövő hónapban újabb döntést hoznak a fejlemények tükrében.
 
„A szakszövetség döntését követően klubunk egyeztetett játékosainkkal, akik példamutatóan és megértően viszonyultak a kialakult helyzethez. Néhányan már hazautaztak, páran a városban maradtak, viszont teljes mértékben betartják a hatóságok javaslatait, és otthonaikban töltik az idejük nagy részét. Mindenki megértette, hogy ebben a rendhagyó helyzetben egyelőre semmi biztosat nem tudunk, viszont klubunk sok esélyt nem lát a bajnokság folytatására. A játékosok számára is az a legjobb, ha családi környezetben vészelik át ezt az embert próbáló időszakot, ha pedig jövő hónapban mégis a folytatás mellett döntene a szövetség, akkor a kosárlabdázók természetesen a rendelkezésünkre állnak.
 
A szakszövetségnél az esetleges eredményhirdetésről egyelőre nem esett szó, azonban Európában vannak olyan bajnokságok – például Magyarországon –, ahol lezárták a pontvadászatokat eredményhirdetés nélkül, valamint akadnak olyanok is – Lengyelország, Svédország, Szerbia, Németország –, ahol a lezárást követően hirdettek eredményt.
 
Visszatekintve az elmúlt hónapokra, elmondhatjuk, hogy a koronavírus-járvány ellenére újabb sikeres szezon van mögöttünk. Az alapszakaszban mind a tizenkét mérkőzésünket megnyertük, a középszakaszban pedig kilenc győzelem és egy vereség volt a mérlegünk, így a rájátszásnak sorozatban hatodszor első kiemeltként vághattunk neki, amire aztán a kialakult helyzet miatt nem került sor. Ötödször ünnepelhettünk Román Kupa-győzelmet, valamint az Európa-kupában kijutottunk a csoportból, nyolc mérkőzésből ötször győztesen hagytuk el a pályát.
 
A sport és a kosárlabda az életünk szerves része, viszont az egészség mindennél fontosabb. Arra kérünk titeket, hogy a következő hetekben, hónapokban hallgassatok a hatóságok tanácsaira a koronavírus elkerülése érdekében, vigyázzatok magatokra, és maradjatok otthon! A játékosok, a szakmai stáb és a vezetőség nevében köszönjük, hogy ebben az idényben is csapatunk mellett voltatok, mindegyik mérkőzésen biztattatok és az idegenbeli meccsekre is elkísértetek. Ha a jövőben újabb információk birtokába jutunk a bajnoksággal kapcsolatban, természetesen közöljük veletek is.
 
Addig is bízunk benne, hogy a következő hónapokban normalizálódik a helyzet, és ha hamarabb nem is, októbertől ismét vállvetve küzdhetünk a Nemzeti Ligában és a nemzetközi kupában egyaránt. CSAK A ZÖLD-FEHÉR!” – fogalmazott Rusz István, ügyvezető igazgató.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat