Zoran Mikes: április vége hihetetlen emlékeket idéz fel


Zoran Mikes: április vége hihetetlen emlékeket idéz fel
2017-ben a Kolozsvári U, 2018-ban pedig a Szatmárnémeti VSK ellen nyertünk bajnokságot. A sors úgy hozta, hogy a második és a harmadik bajnoki címünket is április 27-én gyűjthettük be. Mindkét párharcot a negyedik mérkőzésen döntöttük el, és mindkétszer idegenben emelhettük magasba a trófeát népes, zöld-fehérbe öltözött szurkolótábor előtt. A győzelmekre Zoran Mikes vezetőedző is visszaemlékezett.
 
„Április vége hihetetlen emlékeket idéz fel, ugyanis két bajnokságot is ebben az időszakban nyertünk meg, amelyeket örökre a szívembe zártam. Őszintén, ezek az emlékek örömkönnyeket csalnak az arcomra, amikor lehetőségem van visszanézni részleteket a döntők utolsó mérkőzéseiből. Ha a Kolozsváron játszott negyedik mérkőzésre gondolok, meg kell említenem, hogy mindig eszembe jut a harmadik meccs is, amit mindenképp meg kellett nyernünk. Kolozsvárra azzal az egyértelmű céllal mentünk, hogy meg kell mentenünk a döntőt, hiszen hazai pályán elvesztettük az első találkozót. Pszichikai szempontból egyáltalán nem volt könnyű. Abban az idényben elvesztettük a Sepsiszentgyörgyön rendezett Román Kupa-elődöntőt, és iszonyúan kellett a bajnoki döntőben egy idegenbeli győzelem, hogy „életben maradhassunk”. Végül Kolozsváron talán a szezon legjobb meccsét játszottuk. Mentálisan és taktikailag is remekül felkészültünk, mesterien játszottunk, főleg a 3. mérkőzésen. Annak a csapatnak, az volt a legkiforrottabb meccse. A 4. találkozó igazán különleges volt, talán ezt a történetet meséljük majd az unokáknak egy nap. A mérkőzés utolsó 5 perce felejthetetlen emlék marad számomra, mivel a játékoskijáróból figyeltem a történéseket, szóval nagyon remélem, hogy soha nem lesz részem hasonlóban. Valószínűleg életre szóló élmény volt. A csapatunk, a játékosok a pályán és a kispadon, valamint a szakmai stáb teljes szívét beleadta, olyan szenvedéllyel játszottunk, amit ritkán lehet a sportban látni, és teljesen biztos voltam abban a percben, hogy megnyerjük a bajnokságot. Apró részletek az utolsó percekből, mint a kommunikációnk és néhány különleges emlék valószínűleg majd helyet kap egy könyvben egy napon. Említést érdemel, hogy hihetetlenül tehetséges és nagyszerű személyiségű játékosok alkották a csapatunkat, és egy kiváló ellenfelet győztünk le a kolozsvári sportcsarnokban a szép számban jelen lévő közönségünk előtt” – emlékezett vissza a Kolozsvári U elleni győzelemre a bosnyák vezetőedző.
 
Egy évvel később, 2018-ban a Szatmárnémeti VSK csapatával néztünk varkasszemet. Izgalmas mérkőzéseket játszottunk a partiumi együttessel, végül azonban mi örülhettünk.
 
„A másik bajnokság, amit a Szatmárnémeti VSK ellen nyertünk meg, kicsit más volt, mert 2–0 arányban vezettük a párharcot, a Román Kupa-győzelem már a zsebünkben volt abban az idényben, és véleményem szerint túlságosan magabiztosak voltunk, amikor megérkeztünk Szatmárnémetibe. Ezért drágán megfizettünk, hiszen elvesztettük a harmadik mérkőzést. Nagyon jól emlékszem azt ezt követő gyűlésünkre. Mivel jó idő volt, a hotel kertjében tartottuk. Komoly és minőségi beszélgetést folytattunk, és kielemeztük, hogy mit kell kijavítanunk a következő meccsre. Nyugodt pillanat volt, a hangulatra sem lehetett panasz, egyértelmű volt, hogy a játékosok pozitívak és koncentrálnak arra, hogy befejezzék a feladatot a 4. találkozón. Boldog voltam ennek tudatában, optimistán vártam az újabb mérkőzést. Emlékszem, a meccs nehéz volt. Az ellenfelünk az előző győzelemből magabiztosságot merített, és mi kicsit szorongtunk az elején, viszont tudtam, hogy előbb-utóbb megtaláljuk a megfelelő ritmust, és játsszuk a saját játékunkat. A második félidőben lassan átvettük az irányítást, illetve annak ellenére, hogy a mérkőzést az utolsó percekben dőlt el, a szemem előtt lebegett, hogy a meccs után a magasba emelhetem a trófeát. Érzelmes győzelem volt, mert nagyon jól játszottunk abban az idényben, kijutottunk az Európa-kupában a csoportból, megnyertük a Román Kupát és minden ellenfelünk arra törekedett, hogy legyőzzön minket. Szerencsére, mindenkinek válaszoltuk azzal, hogy jobbak voltunk náluk, és bizonyítottuk, a kemény munka kifizetődik a szezon végén. Emellett, számomra nagyon érzelmes pillanat volt, hiszen tudtam, hogy néhány játékosunk számára egy korszak lezárult, akiknek mindig különleges helye lesz a szívemben” – fogalmazott Zoran Mikes.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat