Givens, Mandache és Orbán csatlakozik csapatunkhoz


Givens, Mandache és Orbán csatlakozik csapatunkhoz
A négyszeres bajnok és négyszeres kupagyőztes Sepsi-SIC három új játékossal kötött szerződést, így csatlakozik csapatunkhoz Chrissy Givens, Andra Mandache és Orbán Nicolett, továbbá az előző idényből hét kosárlabdázóval hosszabbítottunk.
 
A külföldi játékosok közül marad a montenegrói Jovana Pašić és a szerb Kristina Topuzović, valamint a következő szezonban is zöld-fehérben játszik a csapatkapitány, Annemarie Gödri-Părău, Ioana Ghizilă, Kovács Renáta, Demeter Nóra és Mîrne-Nagy Ildikó. A stáb körében nincs változás, a lányokat továbbra is Zoran Mikes vezetőedző irányítja, a másodedző szerepét Samuilă Zoltán tölti be, a gyógytornász Bartók Botond és a sportigazgató Rusz István.
 
Chrissy Givens neve nem ismeretlen a kosárlabda-kedvelők körében, hiszen a 33 éves amerikai már játszott a Nemzeti Ligában, Târgoviște csapatával ötször, az Aradi ICIM együttesével pedig egyszer nyert bajnokságot. A 180 centiméter magas kosárlabdázó az előző három idényben a spanyol élvonalban érdekelt Perfumerias Avenida játékosa volt, melynek mezében kétszer ünnepelhetett bajnoki címet, három kupa- és három Szuperkupa- győzelmet is begyűjtött, valamint az elmúlt idényben az Euroligában is játszott. Givens az elmúlt idényben a spanyol bajnokságban és kupában összesen 35 mérkőzésen lépett pályára a Perfumerias Avenida mezében, átlagban 7.7 pontot szerzett, 3.4 lepattanót gyűjtött és 2.3 gólpasszt osztott ki, illetve az Euroligában 14 meccsen játszott.
 
Az alacsonybedobóként és erőcsatárként is bevethető kosárlabdázó a macedón válogatottban is szerepelt az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, az említetteken kívül pedig korábban megfordult a török Botasspor Adana, a fehérorosz BK Minszk és a görög Sony Athinaikos csapatában is. Givens eddig 181 mérkőzésen lépett pályára a román élvonalban, ahol átlagban 17.6 pontot szórt, 7.9 lepattanót gyűjtött és 3.4 asszisztot jegyzett.
 
Andra Mandache az elmúlt két idényben a Szatmárnémeti VSK játékosa volt, a partiumi csapattal két bajnoki döntőben és két Román Kupa-fináléban maradt alul csapatunkkal szemben. Az elmúlt idényben 33 mérkőzésen lépett pályára a román pontvadászatban, átlagban 11,2 pontot szerzett, 5,6 lepattanót gyűjtött és 2.3 gólpasszt osztott ki. A 185 centiméter magas, 38 éves játékos alacsonybedobóként és erőcsatárként is megállja helyét, eddigi pályafutása során öt román bajnoki címet nyert, négyet az Aradi ICIM, egyet a Târgoviște mezében. Az aradi születésű kosárlabdázó korábban játszott az olasz La Spezia, Acetum Cavezzo, Porto San Giorgio, Gea Magazzini Alcamo, Reyer Venezia, San Giovanni, a magyar Szeviep Szeged, a spanyol Extrugasa és a francia Cote d'Opale Basket Calais és a Clermont-Ferrand színeiben. A román válogatottal 2001-ben és 2007-ben Európa-bajnokságon szerepelt.
 
A 19 éves, erőcsatárként és centerként bevethető Orbán Nicolett a Nagyváradi CSU együttesétől érkezik Sepsiszentgyörgyre, korábban játszott még a Kolozsvári U mezében. Az elmúlt idényben 11 mérkőzésen szerepelt a kincses városbéli csapatnál, 15 meccset pedig a partiumi gárdánál játszott. Kolozsváron átlagban 7.4 pontot és 7.1 lepattanót jegyzett, míg Nagyváradon 11.5 pontot és 9.2 lepattanót átlagolt.
 
„Az előző idényből hét játékossal hosszabbítottunk szerződést, továbbá csatlakozik Chrissy Givens, Andra Mandache és Orbán Nicolett. Még szükségünk van játékosokra, így továbbra is azon dolgozunk, hogy minőségi kosárlabdázókat igazoljunk, hiszen a következő idényben is három fronton szerepelünk. A bajnokságban és a Román Kupában címvédésre törekszünk, továbbá az Európa-kupában szeretnénk továbbjutni a csoportból. Emellett a nyáron részt veszünk a három-három elleni bajnokságban, mivel a szakszövetség kötelez, illetve ebben a kiírásban is van Román Kupa. Fontos megemlíteni, hogy klubunk két szakosztállyal bővült, ugyanis Sepsiszentgyörgy helyi tanácsa birkózó és kerékpáros szakágat létesített, mivel támogatni kívánják a helyi sportolókat, így a jövőben többek között Incze Kriszta és Szabó Norbert is a Sepsi-SIC színeiben versenyezhet. A kosárlabda szakosztályban a felnőtt csapat mellett több, mint 100 gyerekkel dolgozunk, akik négy korosztályban szerepelnek, az asztalitenisz szakosztályban a Szuperligába jutásra pályázó felnőtt együttes mellett utánpótlással is foglalkozunk” – mondta Rusz István sportigazgató.
 

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat