Győzelemmel zártuk a középszakaszt


Győzelemmel zártuk a középszakaszt
Négyszeres bajnok csapatunk hazai pályán 73–58 (28–9, 13–20, 14–11, 18–18) arányban diadalmaskodott a Szatmárnémeti VSK elleni rangadón a női kosárlabda Nemzeti Liga középszakaszának utolsó, 10. fordulójában.
 
A koronavírus terjedésének fékezése érdekében országszerte betiltották az ezerfősnél nagyobb rendezvényeket, így klubunk vezetősége a közegészségüggyel, a polgármesteri hivatallal, a prefektúrával és katasztrófavédelmi főfelügyelőséggel egyeztetve 900 nézőt beengedhetett a Sepsi Arénába. Tét nélküli mérkőzésen léptek pályára a csapatok, ugyanis már az előző fordulóban biztossá vált, hogy a sepsiszentgyörgyi gárda biztosan megnyeri a középszakaszt, a partiumi együttes pedig a második helyen végez, így mindkét alakulat az elődöntőben folytathatja.
 
A címvédő Sepsi-SIC határozottan kezdte a rangadót, hatékonyan támadott és védekezett, így az első negyed végére 19 pontos előnyt épített ki. A folytatásban a vendégek is magukhoz tértek, a második játékrészben pontosabban céloztak, így a szünetre csökkentették hátrányukat (41–25). A térfélcsere után kiegyenlített volt a küzdelem, a harmadik felvonásban mindkét csapat többet hibázott, viszont a zöld-fehér mezesek további három ponttal növelték fölényüket az utolsó negyed előtt. A zárószakaszban a Mauro Procaccini irányította kosárlabdázók próbáltak felzárkózni, azonban minden találatukra érkezett válasz a házigazdák részéről, így az utolsó 10 perc döntetlennel ért véget, és Zoran Mikes csapata tizenöt ponttal megnyerte utolsó mérkőzését a középszakaszban.
 
Sepsi-SIC: Orbán 2, Mandache 16/3, Gödri-Părău 9, Givens 21/6, Tobin 8. Cserék: Pašić 5/3, Demeter 2, Cătinean 3/3, Mîrne-Nagy 1, Vučetić 4, Topuzović 2, Kovács. Vezetőedző: Zoran Mikes.
Szatmárnémeti: Oláh 9/3, Miljkovic 8/6, Podar 5/3, Ervin 4, Huțanu 12/9. Cserék: Popescu 2, Pop 5/3, Szmutku, Kádár, Stoiedin 6, Moss 7. Vezetőedző: Mauro Procaccini.
 
A Sepsi-SIC első kiemeltként vághat neki a rájátszásnak, így az új szabályoknak megfelelően a legjobb négy közé jutott – akárcsak a második Szatmárnémeti VSK. A zöld-fehérek ellenfele az elődöntőben a Târgoviște–Brassói Olimpia párharc győztese lesz. A másik negyeddöntőben az FCC Baschet Arad és a Kolozsvári U harcol a legjobb négy közé jutásért, ahol a partiumi piros-fehérek várnak a továbbjutóra. A negyeddöntőben, az elődöntőben és a döntőben is három győzelemig tart a küzdelem.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat